Site icon olovka.info

SKANDAL Olimpijakos optužen za NAMJEŠTANJE, Marinakisu i bivšem treneru Zvezde PRIJETI ZATVOR

skandal olimpijakos

epa05949384 Olympiacos' president Evangelos Marinakis (C-L) and head coach Takis Lemonis (C-R) celebrate with the trophy during a ceremony marking the 44th Greek Championship title win of Olympiacos Piraeus at Karaiskaki Stadium in Athens, Greece, 07 May 2017. EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Fudbalski klub Olimpijakos je na udaru pravosudnih organa grčke lige zbog sumnje da je utakmica protiv Atromitosa koji je tada vodio bivši trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto – namještena!

Strani mediji prenose skandalozne vijesti, da se Olimpijakos i Atromitos nalaze pred izbacivanjem u niži rang, a gazdama tih klubova, Evangelosu Marinakisu i Jorgosu Spanosu, prijeti čak i robija, uz doživotnu zabranu svih funkcija u fudbalu.

Marinakis i Spanos su na vrhu piramide od 15 optuženih osoba u skladu sa odredbama člana 27. Kodeksa Helenskog fudbalskog saveza (EPO) o “namještanju rezultata utakmice u svrhu klađenja”, prenosi Sportblic.

Pravosudno odjeljenje Etičke komisije EPO-a je dobilo navode istražnog odjeljenja, nakon čega će se sve uzeti u obzir i biti donijeta presuda u novom grčkom fudbalskom skandalu.

Susret Olimpijakosa i Atromitosa igrao se 4. februara 2015. godine, pobijedili su crveno-bijeli sa 2:1, a meč je navodno bio režiran od strane desetine ljudi, među kojima je bio i nekadašnji šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Rikardo Sa Pinto je tada trenirao Atromitos, a sem njega, Marinakisa i Spanosa, na listi osumnjičenih je i Jorgos Saris, nekadašnji predsjednik EPO-a, uz potrpredsjednika iste organizacije Aristidisa Statopulosa, još trojicu zvaničnika EPO-a, trojicu bivših sudija i sudijskih zvaničnika, kao i tehničkog direktora Atromitosa Janisa Angelopulosa.

U slučaju da klubovi budu proglašeni krivim, sem izbacivanja u niži rang morali bi da plate i kaznu od 3.000.000 evra, a kada je riječ o pojedinačnim sankcijama, svima je zaprijećeno doživotno odstranjivanje iz fudbala.

Exit mobile version