Site icon olovka.info

DOBOJ: Usvojen set mjera za ublažavanje posljedica epidemije (FOTO)

vanredna sjednica Skupštine grada Doboja

Pola sata trajala je vanredna sjednica Skupštine grada Doboja na čijem dnevnom redu se našlo 17 tačaka. Usvojen je set mjera za ublažavanje posljedica epidemije virusa korona. Pomoći će se dobojskim penzionerima, Grad Doboj snosiće troškove grijanja za privredne subjekte, koji ne rade zbog vanrednog stanja, za period od 15. marta do 15. aprila, a od plaćanja zakupnina biće oslobođeni privrednici, koji koriste objekte u vlasništvu Grada.

-Vezano za pomoć penzionerima, to konkretno znači da ćemo Udruženju penzionera Doboj uplatiti 50 hiljada KM. Udruženje penzionera Doboj će napraviti kriterijume i ta sredstva podijeliti našim najugroženijim sugrađanima. Gradska toplana je dobila zaduženje da za sve privredne subjekte kojima je obustavljen rad u periodu od 15. marta do 15.aprila, Gradu dostavi iznos troškova za ispručenu im toplotnu energiju za taj period, a Grad će platiti sve troškove za te privredne subjekte u tom periodu – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Ovo je samo jedan set u nizu mjera, koji je donesen. U narednom periodu razgovaraće se o narednim mjerama, podsticajima i subvencijama. Usvojen je rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od 79.844.770 KM.

-Smanjenjem javnih prihoda mi ćemo morati ići u rebalans budžeta, to je jedan razlog, a drugi razlog će svakako biti da ćemo sredstva sa određenih stavki morati preusmjeriti u pomoć poljoprivredi, privredi i našim najugroženijim građanima. Svakako da ćemo nastojati da olakšamo i onako tešku situaciju – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Prezentovana je informacija o stanju računa donatorskih sredstava za nabavku opreme i pomoći zdravstvenim ustanovama JZU bolnica Sveti apostol Luka Doboj i JZU Dom zdravlja Doboj prema kojoj je 271 pravnih i fizičkih lica uplatilo oko 430 hiljada maraka i šest i po hiljada evra. Kada je u pitanju epidemiološka situacija, ona je i dalje stabilna. Još jedan ljekar zaposlen u dobojskoj Bolnici pozitivan je na Kovid-19 u ovom gradu. Doktor se osjeća dobro i smješten je u dobojsku Bolnicu. U ovoj lokalnoj zajednici 121 lice se nalazi pod medicinskim nadzorom, dok je 1409 lica izašlo iz nadzora.

Izvor RTV Doboj

Exit mobile version