Site icon olovka.info

Sinoć u dobojskom Centru za kulturu otvorena Deveta amaterska paleta grada (FOTO)

U Doboju je svečano otvorena Deveta amaterska paleta grada na kojoj su radove predstavila 23 autora.

Akademski slikar Mišo Stojanović rekao je novinarima da su predstavljeni mali i srednji formati, raznovrsni motivi i gotovo sve tehnike slikanja, tri-de modelinga kuća, portreta udubljenih u staklene površine do akvarelnih prikaza pejzaža.

Stojanović je istakao da radovi prevazilaze amaterizam po kvalitetu, načinu izrade, perspektivi i ravnoteži kompozicije.Radovi su do 6. decembra izloženi u Umjetničkoj galeriji dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje.

Direktorica Centra Lidija Žarić rekla je da je selekciju izvršio akademski vajar Drago Handović, čime se ovaj umjetnik i oprostio od daljeg angažmana u Centru za kulturu i obrazovanje s obzirom na to da je ušao u devetu deceniju života i rada.

Lidija Žarić, direktorica dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje

Na Devetoj amaterskoj paleti, koja je otvorena sinoć, izloženi su radovi Ivane Bukejlović, Jovane Ivanović, Miodraga Vasića, Vuka Veselinovića, Dragane Tovilović, Radenka Suvajca, Helene Suvajac, Biljane Cvijanović, Aleksandre Stanković, Valentine Stojanović, Vuka Jorgića, Željka Starovića, Olivere Babić, Slavka Cvijetića, Jelene Kovačević, Lidije Šremzer, LJilje Vajić, Bosiljke Hmur, Stojana Blagića, Branke Malić, Dejana Kulušića, Amele Jaramaz i Marije Zetajić.

(SRNA)

Exit mobile version