Site icon olovka.info

Šeranić posjetio Higijensko-epidemiološku službu dobojskog Doma zdravlja (FOTO)

šeranić u doboju

U Doboju je nastavljena masovna imunizacija građana protiv virusa korona. Svi zainteresovani mogu se vakcinisati svaki radni dan do 19, a subotom do 15 časova. Od kada se vrši masovna vakcinacija u Doboju u prosjeku dnevno oko 400 građana primi neku od dostupnih vakcina.

Higijensko-epidemiološku službu Doma zdravlja Doboj obišao je i ministar  zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić, koji je rekao da za oko mjesec i po očekuje da će se što veći broj ljudi vakcinisati, da će iskoristiti trenutno stabilnu epidemiološku situaciju. Za nekoliko dana, najavio je, u domovima zdravlja počeće revakcinacija Sputnjikom. Prije nekoliko dana stiglo je 25 hiljada doza druge komponente, a nove količine trebaju stići uskoro.

– Imamo najave kontinuirane isporuke vakcina u narednom periodu. Isporuka Sputnjik V vakcine će biti dovoljna da možemo završiti revakcinaciju, ali otpočeti i vakcinaciju. Imaćemo oko 50.000 doza koje će biti isporučene svim zdravstvenim ustanovama. Domovi zdravlja treba da organizuju vakcinacije sa svim raspoloživim vakcinama, a to su Sputnjik, Sinofarm, Pfajzer, Astra Zeneka, Sinovak – izjavio je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republiike Srpske.

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republiike Srpske

Na revakcinaciju Sputnjikom čeka oko 2.500 hiljade Dobojlija.

– Oko dvije i po hiljade doza Sputnjik V vakcina nedostaje za revakcinaciju, ali uskoro će biti isporučen prvi kontingent ove vrste vakcine – izjavila je Milena Brkić, šef Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Doboj.

Milena Brkić, šef Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Doboj

Grad Doboj je lider po broju vakcinisanih u Srpskoj, rekao je gradonačelnik Boris Jerinić. Prvu dozu neke od vakcina protiv kovida-19 u dobojskom HES-u primilo je više od 11 hiljada građana. To nije konačan broj, jer se dosta njih vakcinisalo u Srbiji.

 Kada uzmemo ukupan broj vakcinisanih u Gradu Doboju on dostiže broj od 20.000, što prelazi procenat od 30 odsto vakcinisanih. Naša želja je da dosegnemo procenat od 50%. Ministarstvo zdravlja i Vlada Republike Srpske omogućili su nam pet vrsta vakcina, a što je svakako i korisno i dobro za naše građane – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Prema podacima HES-a Doboj do sada je revakcinisano svim vrstama vakcina 6.340 građana. Oni građani koji su se vakcinisali u Srbiji ili nekoj drugoj zemlji treba da se jave porodičnom ljekaru zbog utvrđivanja tačnog broja imunizovanih lica sa područja Doboja.

Foto rtvdoboj.org, Facebook/Boris Jerinić – Gradonačelnik Doboja

RTV Doboj

Exit mobile version