Site icon olovka.info

Senzacija: Đoković ispao sa Indijan Velsa, izgubio od „laki luzera“ i 123. tenisera svijeta VIDEO

Novak Đoković Luka Nardi Indien Vels 2024

Novak Đoković izgubio je u trećem kolu mastersa na Indijan Velsu od “laki luzera” i 123. tenisera na svijetu Luke Nardija sa 2:1 (4:6, 6:3, 3:6).

Bio je daleko od svog najboljeg nivoa srpski teniser i 20-godišnji Italijan je to znao da iskoristi.

Nakon što je ostvario svoju 400. pobedu na mastersima, Novak je izgubio od Italijana koji je prije skoro mesec dana poražen od 409. tenisera sveta, Indijca Rakuma Ramantana.

Od samog starta osjetilo se da nešto ne štima u igri srpskog tenisera. Nije mogao do brejka, a mladi Nardi je bio siguran na svom servisu.

Đoković je već poslije četiri gema imao devet grešaka, dok je Italijan do ključnog brejka u prvom setu stigao tokom petog gema.

Do kraja seta se nastavilo u istom ritmu, Đoković je igrao loše kao rijetko kad, dok je Nardi čuvao servis.

Nakon kraja prvog seta, Novak je tražio tabletu zbog stomačnih problema, i djelovalo je da će mu ona pomoći, jer je na početku drugog seta odmah stigao do brejka.

Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Ipak, uslijedila je svađa sa sudijom i novi brejk Italijana za 2:2. Stegla se po prvi put ruka Nardiju i srpski teniser drugim brejkom stiže do prednosti i kasnije izjednačenja.

Nardi je treći set otvorio sa dvije brejk lopte, pritom je imao 1:0 u gemovima, ali se Novak nekako izvukao posle sjajnog servisa i dobrog voleja na mreži.

I ovaj gem je prešao 10 minuta, gde je Nardi ponovo imao brejk šansu, da bi Nole poslije pet izjednačenja nekako stigao do gema i do 1:1.

To što nije uspio tada, Nardi je uradio u 6. gemu trećeg seta, uzeo je brejk koji mu je bio dovoljan za pobjedu i na kraju zasluženo dobio ovacije publike.

Italijan je postao prvi „laki luzer“ koji je savladao Novaka Đokovića, a u narednoj rundi igraće protiv Amerikanca Tomija Pola.

Exit mobile version