Site icon olovka.info

Sarajevo – Sloga Meridian od 21 sat: Dudić u snažnom sastavu debituje pred koševskom publikom SASTAVI

fk sarajevo fk sloga meridian doboj

Na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase igra se meč 3. kola fudbalske m:tel Premijer lige BiH između FK Sarajevo i dobojske FK Sloga Meridian.

20:38 – Temperatura na najvećem bh. stadionu trenutno iznosi 19 stepeni, reklo bi se idealni uslovi za igru… Kiša je, barem trenutno, stala, vlažnost je 93 posto i puše nešto slabiji vjetar. S tim u vezi, jasno je da igrači imaju apsolutno sve preduslove da pokažu jednu atraktivnu nogometnu predstavu.

20:30 – Bordo tim je apsolutni favorit i sve osim rutinske pobjede nad novajlijom u ligi bi predstavljalo iznenađenje. Oni su u prvom meču ove sezone pobijedili Borac sa 3:1 u gostima, dok je Sloga u prvom meču remizirala protiv Borca sa 2:2, nakon čega su bili bolji od Leotara sa 4:0.

S tim u vezi, jasno je da su izuzetno rasterećni u večerašnjem duelu i da bez prevelikog pritiska mogu igrati protiv Sarajeva.

“Igrači su upoznati o svemu što se tiče ekipe Sloge, a uvijek je problem bio kada se nakon jedne dobre pobjede igrači opuste. Ja vam sigurno mogu reći da to kod nas neće biti problem i očekujem da maksimalno uđemo u ovaj meč. Naš cilj je tri boda i od toga nećemo odustati. Što se tiče igračkog kadra, vraća se kapiten Suljić, Aničić će biti u rotaciji, Salčin je počeo trenirati i ono što najviše raduje i navijače i sve, Avramovski je u trenažnom procesu i ako danas prođe trening kako treba, bit će među 20 igrača u zapisniku i trebao bi dobiti minutažu”, rekao je Dudić o današnjem susretu.

Početni sastavi i igrači koji su na klupi

20:30 – Feđa Dudić na zvaničnom debiju pred koševskom publikom debituje u sastavu: Dizdarević, Musa, Đokanović, Mujakić, Tomašević, Kapić, Ćirjak, Varešanović, Suljić, Ćataković i Mulahusejnović.

Na klupi su: Šahinović, Aničić, Ahmetović, Ramić, Džafić, Salčin, Avramovski, Ikić i Kobiljar.

Za Slogu od prve minute igraju: Trako, Hasanbegović, Zajić, Popara, Đorić, Stevanović, Šaula, Kujundžić, Stapić, Milanović i Kulenović.

Na klupi su: Đulčić, Dadić, Milaković, Janković, Čolić, Basrak, Starčević, Ristić i Baštić.

Exit mobile version