Site icon olovka.info

Rukometni šampion BiH pao u Doboju: Maestralni Tulendić predvodio Slogu do trijumfa (FOTO)

rukomet doboj sloga izviđač

Rukometaši Sloge su zabilježili veliku prvenstvenu pobjedu savladavši aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine ekipu Izviđača iz Ljubuškog rezultatom 30:29.

Sloga je nakon dugo vremena tj. nakon skoro tri godine odigrala prvenstvenu utakmicu u Doboju na Stadionu sportskih igara. Na ovom terenu se odigrava Međunarodni rukometni TV turnir šampiona. Dobojska sportska dvorana je i dalje u izgradnji. Bila je ovo uzbudljiva i neizvjesna utakmica do samog kraja. Slogu je do pobjede vodio maestralni, ubojiti i lucidni Bojan Tulendić, koji u posljednje tri utakmice igra u formi karijere. Iskusni Milutin Bogdanović sakupio je 11 odbrana, odbranivši dva sedmerca. Treba spomenuti i odličnog Danila Ristića na poziciji pivota, kao i organizatora, odnoso motora Slogine igre Vladimira Stankovića. Ali i ostali igrači su dali veliki doprinos trijumfu svog tima.

Sloga utakmicu otvara vođstvom 3:1. U 16. minutu nakon serije 4:0 gosti po prvi put prelaze u vođstvo 7:6. Potom se igralo gol za gol sve do 24. minuta kada je rezultat glasio 12:12. Onda „skauti“ sa dva uzastopna gola dolaze do vođstva 14:12 (26. minut). Tu razliku su čuvali, te na odmor otišli sa prednošću 18:16.

U drugom dijelu i jedna i druga ekipa igrale su čvršće u odbrani pa ja palo dosta manje golova. Ljubušaci su održavali dva gola viška do 36. minuta. Zatim, Danilo Ristić i Bojan Tulendić dva puta pogađaju mrežu za preokret 22:21. U 43. minutu gosti ponovo dolaze do poravnanja rezultata 24:24. Ista situacija je i u 48. minutu kada su izabranici Dejana Vasilića imali vođstvo 27:25, ali onda serijom 3:0 gosti ponovo imaju prednost 28:27. U tim trenucima dobro je branio Milutin Bogdanović i uz veliku podršku sa tribina Sloga dolazi u vođstvo 30:29 u 59.minutu. U posljednjem minutu Izviđač je krenuo u napad po izjednačenje, ali nije uspio. U preostalih 35 sekundi do kraja Sloga je sačuvala rezultat i slavila

-Zahvalio bi se publici što je došla da nas podrži jer poslije tri godine smo igrali kući, Bilo je lijepo, pobijedili smo prvaka države. Uspjeli smo se vratiti na pobjednički kolosijek. Čestitam mojim momcima na fantastičnoj igri i ekipi Izviđača na fer i korektnoj borbi. Kad pobijedimo Izviđač koji jedna od najkvalitetnijih ekipa, to je sjajan psjećaj. Svi momci su bili fantastični. U drugom poluvremenu smo malo kiksali, napravili smo par tehničkih grešaka i dopustili smo protivniku da se vrati. Uspjeli smo pokazati karakter i na kraju zasluženo pobijedili. Ko god izgubi uvijek se ljuti, moglo je biti i na drugu stranu, jedna lopta je odlučila na kraju. Čestitam još jednom ekipi Izviđača i svojoj ekipi na pobjedi – rekao je Dejan Vasilić trener Sloge.

Igrač utakmice bio je Bojan Tulendić koji je postigao 10 golova i to sve iz igre.

-Drago mi je što smo poslije tri godine se vratili da igramo rukomet u Doboju. Prethodnih sezona smo igrali u dvorani u Osječanima i u posljednje vrijeme u dvorani u Velikoj Brijesnici, pošto još uvijek čekamo završetak izgradnje nove dvorane. Večeras smo igrali ovdje na Stadionu sportskih igara, Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti i da ćemo ostale domaće utakmice igrati pred našom publikom. Zahvalio bih se svim ljudima koji su došli da nas podrže. Što se utakmice tiče kvalitetan rukomet je bio na obje strane. Igralo se brzo sa jačim odbranama, a bilo je i dosta golova. Mislim da je naša veća želja donijela ovu pobjedu. Zahvalio bih se ekipi Izviđača na fer i korektnoj borbi i čestitam svojoj ekipi na pobjedi – rekao je Bojan Tulendić, igrač Sloge.

Sloga je u ovoj utakmici nastupila bez povrijeđenog Nikole Kneževića, kao i Radomira Stojanovića koji je bio u sastavu ali nije ulazio u igru zbog povrede. Kao što smo već rekli Slogu su do pobjede vodili Bojan Tulendić sa 10, Danilo Ristić i Miloš Trifunović sa po 6 golova. Kod gostiju najefikasniji su bili Mladen Bošković i Miloš Kos sa po 6 golova.

SLOGA – IZVIĐAČ CENTRAL OSIGURANJE 30:29 (16:18)

Natkriveni Stadion sportskih igara. Gledalaca: 300. Sudije: Zdenko Božić i Borislav Slipac (oba iz Novog Travnika). Delegat: Boško Čađo (Kozarska Dubica). Sedmerci: Sloga 8(5), Izviđač Central osiguranje 6(2). Isključenja: Sloga 4, Izviđač Central osiguranje 12 minuta.

SLOGA: Bogdanović (11 odbrana, 2 sedmerca), Bogdan Peštić 1, Stojanović, Đurđević 1, Tulendić 10, Stanković 4, Trifunović 6(5), Dejanović, Ristić 6, Miličević, Nemanja Peštić 2, Đurić, Bajović. Trener: Dejan Vasilić

IZVIĐAČ CENTRAL OSIGURANJE: Herceg (10 odbrana, 2 sedmerca), Vukšić 3, Lukenda 3, Alilović, Kos 6, Odak 1, Dedić, Bošković 6(1), Mišetić 3, Bubalo, Šaravanja, Ivano Pavlović 3(1), Ćeško 3, Bebek 3, Muhović 1, Suljević. Trener: Toni Čolina

Igrač utakmice: Bojan Tulendić (Sloga)

(SportDC)

Exit mobile version