Site icon olovka.info

Rukometašice Srbije protiv Hrvatske traže plasman u drugu fazu

rukomet srbija hrvatska

Najboljim rukometašicama Srbije predstoji odlučujuća utakmica sa Hrvatskom na evropskom prvenstvu u Danskoj.

Poslije fenomenalne igre i pobjede protiv svjetskih prvakinja Nizozemki i poraza od Mađarske slijedi duel sa najvećim iznenađenjem šampionata selekcijom Hrvatske. Prije početka prvenstva Hrvatska je bila autsajder reprezentacija, koja nema velike šanse za plasman u drugu fazu takmičenja. Poslije dva kola one su jedine iz grupe, koje bez pritiska očekuju treće kolo, jer su već među 12 najboljih.

Srpska reprezentacija je konačno imala dan odmora i vrijeme za taktičku pripremu utakmice.

Pobjeda obezbjeđuje prolaz u sljedeću fazu. Ako Nizozemska pobijedi Mađarsku onda bi srpska selekcija prenijela četiri maksimalna boda u sljedeću grupu i bila na korak od polufinala.

Naravno to je najbolji scenario. Prije početka šampionata Srbija je bila veliki favorit u odnosu na žensku reprezentaciju Hrvatske, koja nikad nije bila ni blizu uspjeha njihovih rukometaša. Ali sada je situacija drugačija. Srpske rukometašice moraju da odigraju kao u drugom poluvremenu protiv Nizozomeske, ako misle da dođu do neophodne pobjede. I Mađarice i Nizozemske su osjetile koliko je opasno podcijeniti mladu i neiskusnu selekciju Hrvatske.

Ipak kvalitet Katarine Krpež, Kristine Lišćević i ostalih rukometašica daje realnu nadu Srbiji da Hrvatska neće nastaviti sa senzacijama u Danskoj.

Utakmica počinje u 18 časova i 15 minuta.

(Nezavisne)

Exit mobile version