Site icon olovka.info

Rolani kadaif – IZ MOJE KUHINJE BY MUKI

Rolani kadaif

Rolani kadaif_4

Za rolani kadaif treba vam sirovi, odnosno svježi kadaif. Recepata ima raznih, neko stavlja i grožđice… Ja sam za ovaj put pripremila recept samo sa orasima.

U prilogu su vam fotografije, sastojci i detaljno uputstvo o načinu pripreme ove vrste kadaifa.

Uživajte… Vaša Muki…

olovka.info & Iz moje kuhinje by Muki

facebook.com/izmojekuhinje

Rolani kadaif

Odštampaj
Nutritivni podaci 200 Kalorije 20 grams Masti
Rejting 5.0/5
( 1 Glasalo )

SASTOJCI:

  • 1 pakovanje kadaifa;

  • 200 grama maslaca;

  • 200 grama krupno mljevenih oraha;

  • 1 bjelanjak;

  • 4-5 kašika šećera;

  • 1 kašika kakao praha.

 

A g d a:

  • 1 l vode;

  • 1 kg šećera.

NAČIN PRIPREME:

Prije nego počne praviti kadaif, skuhajte agdu i ostavite da se hladi. Kuhajte je deset minuta. Uvijek napomenem da malo agde uzmete u kašičicu i nakon minutu stavite je između dva prsta. Ako osjetite blagu ljepljivost, tad je agda dobro ukuhana.

Fil pripremite tako da u orahe stavite šećer, kakao i bjelanjak. Sve polako izmiješajte kašikom. Kadaif raširite da se niti isprave i onda polako, kidajući, podijelite ga u trake otprilike najšire oko 5 cm. Ako je slučajno spojen kao u krug, prvo ga morate rasjeći. Sad pravite male rolnice, na početku ostavite prazno 2-3 cm, stavite kašikom fil i pažljivo uvijete rolnicu da se fil ne vidi. Odsječete je i dalje isto radite.

Rolnice slažete u tepsiju koju premažete maslacem. Kad sve složite, svaku rolnicu prelijete topljenim maslacem. Pecite na 150 stepeni oko sat vremena da dobije zlatnu boju.

Izvadite kadaif iz rerne, neka prođe par minuta, i onda svaku rolnicu pažljivo prelijte sa pola agde. Nakon nekih pola sata ponovite i sa ostatkom agde.

U konačnici dobijete rolnice kadaifa koje na dnu fino upiju agdu, a na vrhu su malo hrskave. Preostaje vam samo da uživate u ukusu.

Rolani kadaif

NAPOMENA

Ovo je drugi recept iz trodijelnog serijala recepata pravljenja kadaifa. Rubrika IZ MOJE KUHINJE BY MUKI i portal OLOVKA.INFO vam za sutra pripremaju recept za GNIJEZDA OD KADAIFA.

Exit mobile version