Site icon olovka.info

Real Madrid u odličnom El Klasiku savladao Barselonu i preuzeo lidersku poziciju

el klasiko

Fudbaleri Reala pobijedili su na stadionu Santiago Bernabeu u devetom kolu La Lige ekipu Barselone rezultatom 3:1, te su trijumfom u ovom El Klasiku ujedno preuzeli prvo mjesto od svog velikog rivala. Kraljevi su ujedno nanijeli i prvi poraz Kataloncima ove sezone.

Real je već u 12. minuti došao u vodstvo. Vinisius je probio lijevu stranu i uputio udarac kojeg mu brani Ter Štegen, nakon čega se lopta odbila prema sredini šesnaesterca na nekih 11-12 metara gdje se nalazio neumoljivi Benzema za 1:0.

Barselona je u 26. minuti bila blizu izjednačenja nakon što šansu nije iskoristio Levandovski, a vrlo brzo Real je udvostručio vodstvo. Mendi je nakon duge akcije dodao loptu do Valverdea koji je sjajnim udarcem pogodio donji desni ugao Ter Štegenovog gola. Ujedno je 2:0 bio rezultat prvog poluvremena.

Samo što se krenulo sa centra bio je poništen gol Benzemi zbog ofsajda, a onda je uslijedio period igre koji su obilježile izmjene bez nekih većih prilika na obje strane.

Sedam minuta prije kraja susreta Barselona ipak stiže do pogotka nakon što je Feran Tores postigao gol iz blizine. Uslijedili su potom siloviti napadi Barselone u nadi da će doći do izjednačujućeg gola, ali nisu mogli naći put do mreže domaćina. S druge strane, Rodrigo je u prvoj minuti sudijske nadoknade iz penala postavio konačnih 3:1 za madridski klub.

Real je večerašnjim trijumfom prestigao Barselonu i smjestio se na prvo mjesto s tri boda više od velikog rivala. U narednom kolu Real gostuje Elčeu, dok će Barcelona dočekati Villarreal.

Rezultati i strijelci:

Real Madrid – Barselona 3:1 (Benzema 12′, Valverde 35′, Rodrigo pen. 90+1′ – Tores 83′)

Exit mobile version