Site icon olovka.info

Raspucani Lojd i granitna odbrana za prvu pobjedu Zvezde

džordan lojd

Predstavnik Srbije u Evroligi Crvena zvezda zabilježila je prvu pobjedu u Evroligi, pošto je u drugom kolu u dvorani “Aleksandar Nikolić” savladala Baskoniju 90:73.

Do prve pobjede u ovom ciklusu, ali što je možda i važnije, prve pobjede nad Baskonijom posle četiri vezana poraza, Crvena zvezda došla je zahvaljujući sjajnoj odbrani. Posebno u prve tri četvrtine, u kojima nijednom protivnik nije došao do 20 poena. Takva granitna odbrana i odličan šut za tri poena (11/20 posle prve tri četvrtine), posebno sjajnog Džordana Lojda (4/6) doneli su ubjedljivu prednost posle pola sata igre (65:49) i tada je praktično prelomljena utakmica.

Odlučujuća je bila treća četvrtina, u kojoj je posebno inspirisan bio Marko Simonović sa tri trojke iz isto toliko pokušaja, a Zvezda je tu dionicu dobila 29:18. Ni u četvrtoj četvrtini Zvezda nije dozvolila velikom rivalu da joj se primakne, niti da joj ugrozi pobedu i na sjajan način najavila buduće velike izazove.

Kod pobjednika najbolji je bio Džordan Lojd sa 30 poena (5/8 za tri poena), uz šest skokova, a odličan je bio i Marko Simonović sa 16 poena (4/5 za tri). Na drugoj strani Rokas Gijedraitis je jedini bio na uobičajenom nivou sa 23 poena.

Obje ekipe sada imaju skor 1-1. Naredne nedelje na programu je prvo duplo kolo. U utorak Zvezda dočekuje Žalgiris u 19 časova, a u četvrtak gostuje Asvelu.

Izvor sportklub.rs

Exit mobile version