Site icon olovka.info

DOBOJ: Poštari darovali krv povodom Svjetskog dana pošta (FOTO)

doboj poštari darovali krv

Dvadesetak uposlenih Radne jedinice za poštanski saobraćaj Doboj danas je organizovano dalo krv u Službi za transfuziologiju dobojske bolnice Sveti apostol Luka, povodom obilježavanja Svjetskog dana pošta – 9. oktobra.

Akciju je organizovao Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi “Pošta Srpske”, a direktor dobojske Radne jedinice za poštanski saobraćaj Ozrenko Poljašević rekao je novinarima da se humanom činu pristupilo i zbog otežanog snabdijevanja krvi zdravstvenih ustanova u okolnostima virusa korona.

Akciji su se odazvali i Radoslav Prljeta, šalterski radnik iz Modriče koji krv daje prvi put, kao i Bojan Kaloperović, poštonoša iz Dervente, koji su ukazali na humane aspekte darovanja krvi i pozvali sugrađane da se priključe akciji.

Kontrolor dostave Dobrivoj Pančić podsjetio je da su se poštonoše i ranije odazivali organizovanom davanju krvi.

On je ukazao da su poštonoše među najizloženijim radnicima jer su u svakodnevnom kontaktu sa starijom populacijom, ali i licima koji su u zdravstvenom nadzoru.

Šef transfuzilogije Mirjana Vasić rekla je da se tokom oktobra realizuju organizovane akcije prikupljanja krvi u Doboju, Petrovu, Derventi i Modriči, zahvaljujući kojima će se zanoviti zalihe krvi, za kojima postoji povećana tražnja. 

Izvor SRNA

Exit mobile version