Site icon olovka.info

PU DOBOJ: Preventivne aktivnosti policijskih službenika u cilju održavanja bezbjednih maturskih proslava

policija doboj matura

Policijski službenici Policijske stanice Teslić su danas, 12. maja 2022, u prostorijama Srednjoškolskog centra u Tesliću organizovali predavanje učenicima završnih razreda srednjih škola na temu bezbjednog održavanja predmaturskih i maturskih zabava.

Predavanju je prisustvovalo 130 učenika gdje im je skrenuta pažnja na opasnosti od vožnje pod uticajem alkohola i apelovano im je da ne konzumiraju alkohol prije i za vrijeme vožnje.

U cilju sprečavanja eventualnih incidenata tokom i nakon maturskih zabava koje organizuju učenici završnih razreda, policijski službenici Policijske uprave Doboj, tokom tekućeg mjeseca organizovaće niz predavanja, te će izvršiti sve potrebne pripremne radnje radi bezbjednih održavanja maturskih proslava.

Takođe, apelujemo i na roditelje da razgovaraju sa djecom da se tokom maturskih zabava suzdrže od društveno neprihvatljivog ponašanja, te da ih upute na moguće posljedice prekomjernog konzumiranja alkohola i da, ukoliko je to moguće, obezbjede prevoz maturanata koji zbog umora ili mogućeg konzumiranja alkohola, neće biti u stanju bezbjedno upravljati vozilom.

Tokom održavanja maturskih zabava biće obezbijeđeno pojačano prisustvo policijskih službenika na mjestima okupljanja maturanata, gdje će se vršiti pojačana kontrola svih učesnika u saobraćaju kako bi maturska slavlja protekla bez incidenata.

(Policijska uprava Doboj)

Exit mobile version