Site icon olovka.info

PU Doboj: Prevarom ostvario protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 50.000 KM

doboj prevara

Policijska uprava Doboj, 15.10.2020. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela je Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv lica inicijala J.B. iz Bugojna, FBiH, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Prevara“.

Za prijavljeno lice postoji osnov sumnje da je u periodu od mjeseca januara 2019. godine pa do sredine septembra 2020. godine, iskoristivši emotivnu vezu sa oštećenom, a u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, oštećenoj lažno predočilo da ista ispunjava sve uslove za navodno raspisani podsticaj jednog ministarstva, ubijedivši je da ima na to pravo s obzirom da je navedena u prethodnom odbrambeno-otadžbinskom ratu izgubila člana porodice.

Navedeno lice je potom u više navrata putem SIM poruka i e-mail adresa, lažno se predstavljalo kao različiti službenici nadležnog ministarstva, čime je oštećenu obmanjivalo, da bi isti navodno u njeno ime uplaćivalo sredstva u pogledu plaćanja dividende, čime je na navedeni način ostvarilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 50.000 KM.

Izvor Policijska uprava Doboj

Exit mobile version