Site icon olovka.info

Prva dva meča 10. kola Premijer lige igraju se danas, derbi Velež – Borac

fk borac banjaluka

Utakmicama 10. kola danas se nastavlja Premijer liga Bosne i Hercegovine, a na rasporedu su dueli u Tuzli i Mostaru.

Sloboda, koja je odlično ušla u novu sezonu, a onda nanizala nekoliko loših rezultata, na svom terenu će dočekati Posušje. Biće to idealna šansa da se Tuzlaci vrate na pobjedničke staze nakon četiri meča bez trijumfa.

Tuzlaci su u posljednja četiri kola osvojili tek dva boda, a za vikend su doživjeli bolan poraz od gradskog rivala Tuzla Cityja golom u samoj završnici.

Posušje je protivnik po mjeri u ovom trenutku za Slobodu, posebno jer je i novajlija u Premijer ligi od ove sezone imao težak vikend iza sebe i nekako se spasio poraza od fenjeraša Radnika.

Duel između Slobode i Posušja igra se od 16 sati na stadionu Tušanj, uz direktan prijenos na kanalu Moja TV. Glavni arbitar je Josip Martinović iz Čapljine.

Veliki derbi igra se nekoliko sati kasnije. Velež će u Mostaru dočekati aktuelnog prvaka, ekipu banjalučkog Borca, a susret je od velike važnosti za oba tima.

Ni Velež, ni Borac ne mogu se pohvaliti učinkom nakon prvih devet utakmica ove sezone i sigurno ne bi prihvatili prije početka da im je neko ponudio skor od 12, odnosno 10 bodova nakon devet rundi takmičenja.

Stoga, meč je vrlo važan za oba tima. Velež dočekuje prvake u situaciji kada je bez trijumfa u tri posljednje utakmice. S druge strane, Borac je polako podigao formu i na posljednja tri meča osvojio je sedam bodova, uključujući i trijumf u derbiju protiv Širokog Brijega za vikend.

Dueli Veleža i Borca nerijetko su znali ponuditi mnogo uzbuđenja, kako na terenu, tako i izvan njega.

Susret Veleža i Borca igra se na stadionu Rođeni u Mostaru s početkom u 20:10. Glavni sudija meča je Sabrija Topalović iz Zenice. TV prijenos je u programu Arena Sport kanala.

Premijer liga BiH, 10. kolo:

Utorak:

16:00 Sloboda – Posušje

20:10 Velež – Borac

Srijeda:

16:00 Leotar – Rudar

18:00 Radnik – Zrinjski

18:00 Široki Brijeg – Tuzla City

20:30 Sarajevo – Željezničar

Standings provided by SofaScore LiveScore
Exit mobile version