Site icon olovka.info

Počinje rasplet grupne faze Eura: Italija i Vels za prvo mjesto, Švicarska mora pobijediti

euro italija

Utakmicama grupe A između Italije i Velsa, odnosno Švicarske i Turske, počinje posljednje 3. kolo grupne faze na Evropskom fudbalskom prvenstvu nakon kojeg ćemo dobiti sve putnike u osminu finala.

Utakmice 3. kola u svim grupama igrat će se u istim terminima, a počet će s mečevima u grupi A u kojem je Italija već osigurala prolaz, dok će Vels i Švicarska pokušati ovjeriti put među 16 najboljih selekcija Evrope.

18:00 Italija – Vels (Stadion Olimpico, Rim)

Azzurri su već nakon prve dvije utakmice u grupi izborili prolaz dalje, a protiv Velsa će igrati za ovjeru prvog mjesta.

Nakon što je između prve i druge utakmice promijenio samo jednog igrača – povrijeđenog Alessandra Florenzija, kojeg je zamijenio Giovanni Di Lorenzo, očekuje se da će Roberto Mancini izmiješati sastav kako bi odmorio ključne igrače.

Andrea Belotti i Federico Chiesa trebali bi zauzeti mjesta u napadu, a iako povreda Giorgia Chieliinija nije ozbiljna, iskusni stoper će preskočiti i ovaj meč radi prevencije.

S druge strane i Vels je s četiri boda u uvodna dva meča vrlo blizu plasmana u nokaut fazu, te bi im i bod odovarao u ovome susretu za ovjeru drugog mjesta, a eventualnim trijumfom imaju priliku da čak budu i prvi.

Utakmicu u direktnom prijenosu gledaoci mogu posmatrati na kanalu Nova BH.

Mogući sastavi:

Italija: Donnarumma; Tolói, Acerbi, Bastoni, Emerson Palmieri; Locatelli, Jorginho, Verratti; Chiesa, Belotti, Bernardeschi.

Vels: Ward; Roberts, Mepham, Rodon, Davies; Ampadu, Alen; Bale, Ramsey, James; Moore.

18:00 Švicarska – Turska (Olimpijski stadion, Baku)

Za obje ekipe ovo je meč odluke, ali puno više znači Švicarskoj, koja je remizirala s Velsom (1:1), a potom izgubila od Italije (3:0) i dalje može završiti na drugoj poziciji ako Italija savlada Velšane, a oni ostvare trijumf protiv Turske sa što uvjerljivijom razlikom.

Ipak, mnogo veće nade Švicarci polažu u čijenicu da eventualnom pobjedom mogu doći to četvrtog boda, što bi ih svrstalo u krug reprezentacija koje bi kao tri najbolje trećeplasirane selekcije mogle proći dalje.

Nakon dva uvodna poraza, Turskoj je potrebna pobjeda da bi završila na trećem mjestu, ali njihove šanse da budu jedna od tri najbolje trećeplasirane selekcije samo su teoretske i vjerovatno im ni trijumf ne bi bio dovoljan za plasman u osminu finala.

Utakmicu u direktnom prijenosu gledaoci mogu posmatrati na kanalu Sport Klub 2.

Mogući sastavi:

Švicarska: Sommer; Elvedi, Schär, Akanji; Mbabu, Freuler, Xhaka, Rodríguez; Shaqiri; Embolo, Gavranović.

Turska: Uğurcan Çakır; Zeki likelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Mert Müldür; Kaan Ayhan, İrfan Can Kahveci, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder, İbrahim.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Klix)

Exit mobile version