Site icon olovka.info

OŠ VUK S. KARADŽIĆ, DOBOJ: Realizovan projekat “Eko škola – Učionica na otvorenom” vrijedan 70.000 KM (FOTO)

Osnovna škola Vuk Stefanović Karadžić u Doboju ozvaničila je danas završetak projekta “Eko škola – Učionica na otvorenom” vrijednog 70.000 KM.

“Projekat je sa 80 odsto sredstava finansirao njemački Rotari klub iz Hasfurta, a preostalih 20 odsto obezbijedili su dobojska Gradska uprava, privrednici i ljudi dobre volje”, izjavio je novinarima predstavnik dobojskog Rotari kluba Saša Klopić.

Saša Klopić, predstavnik dobojskog Rotari kluba

Svečanosti je prisustvovala pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje Republike Srpske Nataša Cvijanović koja je ukazala na značaj ovakvog objekta radi unapređenja uslova vaspitno-obrazovnog procesa i izvođenja nastave poput biologije, hemije, te prirode i društva.

“Djeca će imati priliku da u okviru nastavnih časova neke stvari saznaju na drugačiji način. Mislim da su posebno važni rad na otvorenom i njegovanje prinicipa zdravih životnih stilova”, izjavila je Cvijanovićeva.

Nataša Cvijanović, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno
vaspitanje i obrazovanje Republike Srpske

Direktor škole LJubiša Blagojević kaže da je zadovoljan što je objekat u funkciji na početku nove školske godine.

Ljubiša Blagojević, direktor Osnovne škole Vuk Stefanović Karadžić Doboj

Svečanosti su prisustvovali predstavnici njemačkog Rotari kluba iz Hasfurta, zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević i odbornici u Skupštini grada.

Foto: srna.rs, rtvdoboj.org

/SRNA/

Exit mobile version