Site icon olovka.info

ROLAN GAROS Olga Danilović povela protiv sedme igračice svijeta, pa izgubila VIDEO

olga danilović

Srpska teniserka Olga Danilović (105. na VTA listi) nakon velike drame poražena je sa 2:1 u setovima od sedme igračice svijeta Ons Žaber (6:4, 4:6, 2:6).

U prethodnim danima Olgu Danilović opisivali su kao jedno od najprijatnijih iznenađenja na Rolan Garosu, a da to nije slučajno pokazala je i večeras. 

Igrala je mlada Srpkinja protiv Ons Žaber i dokazala je da su natpisi medija o “uspjehu karijere” nisu slučajni, a nema sumnje da će iz današnjeg poraza izvući veliku pouku.

Od prvog gema pokazivala je Olga Danilović da se ne plaši velikog favorita. Sjajnim servisima i bekhendom mučila je sedmu teniserku svijeta, brejkom je došla do prednosti 5:3. Tunišanka je u narednom gemu odgovorila ribrejkom, ali nije zbog toga ustuknula Danilovićeva, već u narednom gemu napravila je novi brejk, te povela 1:0 u setovima, prenose Novosti.

Velika borba viđena je i u drugom setu. Iako ih na VTA listi dijeli skoro stotinu pozicija to se na terenu nije vidjelo. 

Finalistkinja Vimbldona i Ju-es opena u nekoliko navrata hvatala se za glavu zbog udaraca koje je Olga uspijevala da joj vrati. Ipak je smogla snage da dođe do vođstva 4:2, napravivši brejk i to nakon velike borbe u šestom gemu koji je trajao devet minuta.

Time je napravila odlučujući korak da izbori treću dionicu.

Izdao je u nastavku Danilovićevu prvi servis. I, ispostavilo se da je to bilo ključno. U trećem gemu trećeg seta je sa dvije duple servis greške Srpkinja dala Žaberovoj priliku da napravi brejk, a potom je teniserka iz Tunisa iskustvom nadjačala mladost.

Uspjela je Olga da vrati jedan od dva brejka, ali je rivalka sigurno meč privela kraju i zakazala susret sa Bernardom Perom u osmini finala Rolan Garosa.

Exit mobile version