Site icon olovka.info

Oglasili se iz Plenkovićevog kabineta: Nema sastajanja niti kontakata s Komšićem

hrvatska komšić

Andrej Plenković, premijer Hrvatske, uoči samog sastanka sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i predsjednikom Vlade Holandije Mark Rute, sa članovima Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović, Denisom Bećirovićem i Željkom Komšićem, otkazao je dolazak u Predsjedništvo BiH, a razlog je prisustvo Komšića, hrvatskog člana Predsjedništva.

Kako je pojašnjeno iz hrvatskog izaslanstva “konzistentna linija predsjednika hrvatske vlade je da se ne sastaje sa Komšićem, koji nije izabran za hrvatskog člana Predsjedništva voljom hrvatskog naroda u BiH i s kojim nikakvog kontakta nemaju ni druge institucije Republike Hrvatske”.

Podsjećaju kako je Plenković jednako postupio i tokom radnih posjeta BiH 2021. i 2023. godine kada je održao sastanke s Savjetom ministara i PD PS BiH.

– Uzimajući u obzir da se praksa preglasavanja hrvatskog naroda u izboru člana Predsjedništva BiH ponovila i na opštim izborima 2022., predsjednik Vlade nema namjeru promijeniti svoj pristup – saopšteno je iz Plenkovićevog kabineta.

Exit mobile version