Site icon olovka.info

DOBOJ: Stanišev: Svetosavska nagrada je najznačajnije priznanje

mira stanišev medicinska škola doboj

Profesorica srpskog jezika u dobojskoj Medicinskoj školi Mira Stanišev, koja je ovogodišnji dobitnik Svetosavske nagrade za proteklu školsku godinu, poručila je da mladima treba pružiti priliku i ponuditi neke sadržaje za koje im je prvi utisak da su dosadni ili da ih ne vole, a koje će neki od njih vremenom zavoljeti i biti im životni poziv.

Staniševljeva je za Svetosavsku nagradu rekla da joj nije prvo priznanje, ali da je najznačajnije jer je pokreće ljubav prema radu u prosvjeti.

“Mi se uvijek žalimo kako mladi ne dižu pogled sa telefona, kako su stalno na telefonima, a mislim da njima samo treba pružiti priliku. Da im treba ponuditi neke sadržaje da se okušaju u nečemu što možda misle da ne vole i da je dosadno, ali kad jednom probaju – i dramsku sekciju, pa i književne večeri, nekako zavole”, izjavila je Staniševljeva novinarima.

Staniševljeva, koja u Medicinskoj školi vodi i dramsku sekciju, navela je da su pojedini učenici za svoj životni poziv izabrali upravo glumu.

“Sa ponosom mogu da kažem da imamo glumicu u Narodnom pozorištu Natašu Perić. Bila je farmaceutski smjer i dramska sekcija jeste bila taj neki vjetar u leđa da upiše akademiju u Banjaluci”, izjavila je ona.

Član dramske sekcije ove škole Miloš Okolić rekao je za Staniševljevu da sa mnogo ljubavi i požrtvovanosti ulazi u projekte, a učenica Nevena Pijunović je časove srpskog jezika i rad u ovoj sekciji ocijenila veoma zanimljivim i poučnim.

Član ove sekcije Dunja Pjanić istakla je da je od Staniševljeve naučila da se u životu ne vrti sve oko novca, već oko ljubavi.

Direktor Medicinske škole Milena Damjanović navela je da je riječ o prvoj Svetosavskoj nagradi za ovu školu, koja ima šezdesetogodišnju tradiciju rada i koja je prošle godine dobila Orden NJegoša trećeg reda.

Damjanovićeva je ukazala na značaj rada Staniševljeve u publikovanju monografije Medicinske škole, te njenih nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

/SRNA/

Exit mobile version