Site icon olovka.info

Obnovljen rad Kajak kanu kluba “Val” Doboj

Nakon devet godina obnovljen je rad trofejnog Kajak kanu kluba “Val” iz Doboja. Ovaj klub je imao vrhunske rezultate u okviru bivše Jugoslavije, a i poslije rata u okvirima Republike Srpske.

Kajak kanu klub “Val” u Doboju postoji od 1948. godine i u njemu su stasavali uspješni sportisti, među njima i Aleksandar Đurić koji je 1992. godine veslao pod zastavom BiH na Olimpijadi u Barseloni. 

Klub ima trenutno osam polaznika uzrasta od deset do 17 godina i otvoren je upis za nove članove. Dobrodošli i ljubitelju boravka u prirodi i na vodi, koji ne znaju da plivaju jer će za njih uz veslanje biti organizovana i obuka za plivanje. Vodostaj Bosne je zadovoljavajući za početnike. Organizovaćemo i odlaske na Savu te posjetu drugarima iz Kajak kluba “Ušće” u Šamcu. Klub se oporavlja od posljedica poplave 2014.godine tokom koje je uništena njegova infrastruktura. Za subotu 22.jula biće donatorska žurka kako bi nastavili sa uređenjem i opremanjem kompleksa. -rekao Srđan Ilić predsjednik KKK Val Doboj.

/SRNA/

Exit mobile version