Site icon olovka.info

Novi sponzor Manchester Cityja nudi navijačima zakonom zabranjenu uslugu

manchester city okx

Ekipa Manchester Cityja prije nekoliko dana objavila je vijest o saradnji s kompanijom OKX koja se bavi poslom s kriptovalutama, a tamošnji mediji pišu da novi sponzor Građana nudi navijačima nešto što je u Velikoj Britaniji zakonom zabranjeno.

Ova kompanija sa sjedištem na Sejšelskim otocima predstavljena je kao firma koja nudi “brze, sigurne i inovativne razmjene kriptovaluta”, a iako je vrijednost kriptovaluta u posljednjih 12 mjeseci značajno pala, fudbalski klubovi u posljednje vrijeme sve više sklapaju sponzorske ugovora s firmama koje se bave pomenutim biznisom.

Engleski mediji pišu da firma OKX od ranije prodaje kriptovalute na teritoriji Velike Britanije i da je to sve po zakonu, ali da je zakonom zabranjeno ono što oni tvrde da imaju, a to je najaktivnije tržište kripto derivatima.

Prodaja kripto derivata u Velikoj Britaniji je zabranjena od 1. januara 2021. godine jer su finansijske vlasti ove države objavile da one mogu ozbiljno naštetiti građanima koji mogu imati neočekivane gubitke.

Iz spomenute kompanije tvrde da je do ponude navijačima Manchester Cityja došlo jer je riječ o ponudi za globalni nivo te nije samo primarno planirano za navijače iz Engleske.

Exit mobile version