Site icon olovka.info

NOVAK SE ZAGRIJAVA Đoković preko Kuevasa stigao do trećeg kola Rolan Garosa

đoković rolan garos 2021

epa09245363 Novak Djokovic of Serbia in action against Pablo Cuevas of Uruguay during their second round match at the French Open tennis tournament at Roland ?Garros in Paris, France, 03 June 2021. EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković bez većih problema se plasirao u 3. kolo Rolan Garosa. On je pobijedio Urugvajca Pabla Kuevasa sa 3:0 (6:3, 6:2, 6:4) za dva sata i pet minuta.

Kuevas je dobro otvorio meč i prvi je došao do brejka, u trećem gemu, za vođstvo od 2:1. Bio je to signal za Novaka da zaigra onako kako on zna, odmah je u nerednom gemu oduzeo servis protivniku za izjednačnjenje, a još jednom je to uradio u osmom gemu za vođstvo od 5:3. U narednom gemu Kuevas je imao tri prilike da dođe do brejka, ali je Novak sva tri puta stigao do izjednačenja, a onda je iskoristio prvu set loptu za pobjedu 6:3.

U drugom setu Novak ništa nije prepušao slučaju, bio je siguran, podigao je nivo svoje igre, a Kuevas nije imao nikakvih šansi. Sa dva brejka najbolji srpski teniser lako je dobio ovaj dio igre za samo 31 minut. Koliko je Novak bio siguran jasno pokazuje činjenica da Urugvajac čak nije imao nijednu brejk loptu u ovom setu.

Odmah na otvaranju trećeg seta Novak je došao brejka, koji mu je bio dovoljan za inicijativu u trećem setu. Oba tenisera bila su sigurna na svoj servis, a to je na kraju bilo dovoljno da se Novak plasira u narednu rundu drugog gren slema sezone.

U trećem kolu Rolan Garosa Novak Đoković će igrati protiv Litvanca Rikardasa Berankisa.

(SrpskaInfo)

Exit mobile version