Site icon olovka.info

Nezadrživi Јokić pred finalom Zapada, Denver nadigrao Finiks, brejk File u Bostonu VIDEO

nikola jokić vs feniks

Srpski centar Nikola Јokić još jednom sjajnom igrom predvodio je svoj tim Denvera do pobjede nad Finiksom sa 118:102 za prednost sa 3:2 u pobjedama u polufinalnoj seriji.

Pobjedom na svom terenu Denver je dobio šansu da već za dva dana na šestom meču kao gosti Finiksa izbore plasman u finale Zapadne konferencije gdje ih očekuje duel sa pobjednikom iz meča LA Lejkersa i Golden stejta.

Nikola Јokić je nastavio da ispisuje NBA istoriju postigavši deseti tripl-dabl u plej-ofu u karijeri čime je prestigao legendarnog Vilta Čemberlena.

Somborac je meč završio sa 29 postignutih poena uz 13 skokova i 12 asistencija, odlično motivisao i predvodio ostatak tima u kome su još četvorica igrača imala dvocifren šuterski učinak.

Prednjačio je Brus Braun sa 25 poena, Majkl Porter i DŽamal Marej su dodali po 19 poena, a Gordon je ubacio deset uz po 6 skokova i asistencija.

Posebno je denver odlično odigrao odbranu u velikoj mjeri zaustavivši Devina Bukera o čemu svjedoči i njegov nešto skromniji učinak od 28 poena što mu je najslabiji rezultat u seriji. Durent je okončao meč sa 26 poena uz 11 skokova i 7 asistencija, a dvocifren je bio i Diandre Ejton sa 14 poena ali je sve to bilo nedovoljno za ravnopravniji otpor raspoloženom timu domaćina.

Denver je na startu meča na svom terenu preuzeo inicijativu i vođstvo a gosti su samo u drugoj četvrtini uspijevali da pruže nešto ravnopravniji otpor i samo na kratko smanje ubjedljivu prednost domaćina.

U nastavku Јokićev tim ponovo osvaja dvocifrenu prednost i više se nije postavljalo pitanje pobjednika do konačnog slavlja na domaćem terenu i vođstva u seriji.

Šesta i možda odlučujuća utakmica je na programu u noći između četvrtka na petak od 4.00, po srednjoevropskom vremenu, u Finiksu.

Košarkaši Filadelfije savladali su Seltikse u Bostonu sa 115:103 i sada vode sa 3-2 u pobjedama u seriji druge runde plej-ofa istočne konferencije NBA.

Exit mobile version