Site icon olovka.info

“Napao mi je stado, ubio psa, onda je nasrnuo na mene” Domaćin iz Žepča opisao borbu za život s medvjedom (FOTO)

sinan čizmić medvjed

Sinan Čizmić iz Željeznog Polja kod Žepča prije dvije noći je doživio pravu dramu u kojoj je imao borbu za život sa medvjedom prsa u prsa.

Sve se to desilo na njegovom ogromnom imanju od 60-ak dunuma.

Čuvao sam ovce na svom imanju i ugledao sam medvjeda. Malo me pogledao i onda je krenuo ka meni. Imao sam dobre pse, koji su me branili i pokušali ga odvratiti od mene. Napadao je i pse i mene, a stado u početku nije dirao. Nakon pola sata borbe napao je stado i odveo jedno jagnje, pa mi onda ubio i psa od četiri mjeseca – pojašnjava Čizmić situaciju koja ga zadesila.

Kako pojašnjava, nakon toga se opet medvjed vratio prema njemu.

Povrijedio je psa, pa je onda direktno na mene krenuo. Onda sam sjekiru okrenuo naopako i udario ga njome u čelo. Tada me zakačio po prstima i malo ih povrijedio. Otrčao je malo od mene kada sam ga udario sjekirom. Od tog mjesta sam onda otišao do kuće – kazao je Čizmić za portal Avaza.

Tek nakon što se smirio od svega što je preživio, uslijedio je novi šok.

Otvorio sam vrata od kuće, a i medvjed je došao za mnom. Imao sam svoju lovačku pušku, za koju imam i dozvolu i stavio u nju dva metka. Izašao sam, a on je opet stajao na istom mjestu. Pucao sam i pogodio ga u prsa, jauknuo je od ranjavanja i onda sam opalio i drugi metak, nakon čega je pao – dodao je Čizmić za Avaz.

Čizmić je nakon toga pozvao policiju i lovočuvare, medvjeda su odveli, a Čizmić je otišao sa hitnom. Srećom sve je prošlo bez većih povreda.

/SrpskaInfo/

Exit mobile version