Site icon olovka.info

Najduže rivalstvo u istoriji tenisa – Đoković vs Nadal VIDEO

rivalstvo đoković vs nadal

Teniski svijet imaće priliku u nedjelju od 15 časova uživati u još jednom klasiku u kojem će u finalu Rolan Garosa snage odmjeriti dva najbolja tenisera današnjice – Novak Đoković i Rafael Nadal.

Prvi reket svijeta Novak Đoković i Španac koji ima nevjerovatnih 12 titula na Otvorenom prvenstvu Francuske, dosad su se sastajali čak 55 puta, a Novak je zabilježio tri pobjede više – 29:26.

Njihovo 15-godišnje rivalstvo je najduže u istoriji tenisa, a oni malo bolje upućeni pamte da su Nole i Rafa prvi put ukrstili rekete baš u Parizu, i to davne 2006. godine.

Bilo je to u četvrtfinalu Rolan Garosa, kada je Španac vodio s 2:0 u setovima, 6:4, 6:4, a Novak, tada 63. igrač planete je zbog povrede leđa morao da preda meč.

U prvom njihovom finalu trijumf je takođe odneo Nadal, bilo je to u Indijan Velsu.

Ipak, kasnije su stvari počele da se mijenjaju, pa je Srbin preuzeo primat, kako na ATP rang-listi, tako i u njihovim međusobnim duelima.

Posljednji put sastali su se na ATP kupu u Australiji početkom 2020. godine i tada je Đoković slavio u dva seta rezultatom 6:2, 7:6(4).

Ipak, niko ne može da zaboravi sva njihova velika finala, bitke u Rimu, Parizu, Njujorku, Melburnu, pa ne čudi što svi jedva čekaju nedjelju i novi okršaj dvojice teniskih gromada u pohodu na novu gren slem titulu.

Nadal ih trenutno ima 19, Đoković 17, ujedno i lijepu šansu da smanji zaostatak u Parizu, kada mu već to nije pošlo za rukom na US Openu, gde je sticajem nesrećnih okolnosti praktično ostao bez trofeja, pogodivši nehotice linijskog sudiju u vrat, poslije čega je diskvalifikovan.

I još nešto. Rafael Nadal ima impresivnih 99-2 na Rolan Garosu, a Đoković, ukoliko se izuzme eliminacija od Pabla Karenja Buste zbog diskvalifikacije, nema poraz u 2020. godini. Odnos pobjeda i poraza 37-0.

Sve to garantuje spektakl i atomski tenis.

Petar Milovanović, nova.rs

Exit mobile version