Site icon olovka.info

Najbolji čajevi za mršavljenje

čajevi za mršavljenje

Ukoliko ste su procesu mršavljenja, postoje čajevi koji će vam pomoći da ostvarite bolje rezultate.

Čajevi sadrže katekine koji ubrzavaju metabolizam i pomažu pri mršavljenju. Neki čajevi sadrže i kofein koji tijelu daje energiju za sagorijevanje više kalorija.

Zeleni čaj je bogat atnioksidantima kao što su katekin i epigalokatehin galatom (EGCG) pa stoga pomaže u sagorijevanju masti i ubrzava metabolizam što u konačnici dovodi do gubitka neželjenih kilograma.

Crni čaj ima iste korisne efekte kao i zeleni, a istraživanja su pokazala da tri šolje crnog čaja dnevno mogu smanjiti mogućnost debljanja za razliku od napitaka s kofeinom koji ne sadrže flavonoide.

Bijeli čaj je bogat polifenolima koji sagorijevaju kalorije tako da su odlični za tijelo u procesu mršavljena.

Oolong čaj je kineski čaj koji unapređuje termogenezu, pomaže tijelu da stvara toplotu i tako sagorijeva više kalorija. U prijevodu, ovaj čaj čini čuda za one koji žele izgubiti višak kilograma.

Rooibos čaj je još jedno ljekovito čudo, a pravi se od južnoafričke biljke koja ne sadrži kofein, a koja je poznata po sagorijevanju masti.

Pu-erh čaj je vrsta crnog čaja koji se proizvodi u kineskoj provinciji Yunnan. Istraživanja su pokazala da je dovoljna jedna šolja Pu-erh čaja dnevno kako bi se pokrenuo proces mršavljenja.

Turski čaj je također dokazano djelotvoran u borbi protiv abdominalne masnoće. Redovna konzumacija turskog čaja će pomoći pri gubljenju viška kilograma.

Biljni čaj je mješavina različitih vrsta biljaka i voća. Ovaj čaj normalizuje nivo hormona i pomaže u smanjenju tjelesne težine.

(Klix)

Exit mobile version