Site icon olovka.info

Milan Marić: Uspjeh filma “Toma” je započeo premijerom na Sarajevo Film Festivalu

Milan Marić

Srbijanski glumac Milan Marić pojavio se na svečanom prijemu uoči otvaranja Sarajevo Film Festivala te podijelio utiske o samom festivalu, ali se osvrnuo i na uspjeh filma “Toma” koji je svoju premijeru imao na prošlogodišnjem izdanju SFF-a.

“Ja sam mnogo srećan što sam ponovo ovde nakon meni jako emotivnog prošlogodišnjeg zatvaranja Sarajevo Film Festivala kada nisam uspio ni dio te atmosfere da pojmim od sopstvene treme. Nekako sam mnogo srećan što sam ove godine dobio poziv da budem na drugačiji način dio festivala. Mnogo je lijepo vidjeti ovoliki broj ljudi”, započeo je Milan.

Kazao je kako je u Sarajevo stigao danas popodne i da se uspio odmoriti, a otkrio je i kako često boravi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

“Ja sam često u Sarajevu, tu imam prijatelje i neka mjesta na kojima volim otići s njima ručati, popiti piće. Samo da mi se ukaže prostor, ja lako pobjegnem”, kaže nam Milan.

Govoreći o filmu Toma i uspjehu koji je ostvario kaže: “Sve je počelo odavde i sve je nekako bilo talično. Na kraju se to pretvorilo, mimo svakih naših očekivanja, u nešto što je živjelo svoj život mimo nas.”

Kako je film sniman u jeku pandemije koronavirusa kazao je kako je to imalo uticaja na sve, ali da je feedback koji su dobili od publike bio nevjerovatan, te da traje i danas tj. godinu dana nakon premijere.

Marić će na 28. izdanju Sarajevo Film Festivala biti jedan od članova žirija Takmičarskog programa – igrani film.

/Klix/

Exit mobile version