Site icon olovka.info

Mesi potpisuje najveći ugovor u istoriji fudbala

lionel mesi al hilal

Argentinski fudbaler Lionel Mesi će na ljeto nakon isteka ugovora postati slobodan igrač budući da sa PSŽ-om nije produžio saradnju, a u ovom trenutku ima nekoliko ponuda na stolu.

Footmercato piše kako je njegov otac već prihvatio ponudu saudijskog Al-Hilala, te da će Mesi od Saudijaca dobiti vrtloglavih 1,2 milijarde evra, što bi bio najveći ugovor u istoriji fudbala.

“Iako je uvijek prvi izbor Mesija povratak u Barselonu, katalonski klub ga ne može dovesti i okrenuo se Saudijskoj Arabiji. Njegov otac je već prihvatio ponudu Al Hilala”, tvrdi novinar Santi Aouna koji piše za Footmercato.

S druge strane, Mundo Deportivo javlja kako među ponudama Mesi nema nijednu od Barselone jer između ostalog Katalonci još uvijek čekaju LaLiga Treasury Plan.

“Mesi ne želi niti može više čekati. Nije da ne želi uzeti u obzir interes Barse koji su nedvosmisleno iskazali predsjednik Laporta, potpredsjednik Juste i trener Ćavi Hernandez”, piše Mundo.

Podsjetimo, Barselona je odavno istakla želju da vrati Mesi, te iz kluba ističu da i igrač i njegov otac i menadžer Horhe Mesi znaju uslove koje klub nudi za njegov potpis.

Ipak, formalne ponude nema pa je lako moguće da će se jedan od najboljih igrača svijeta svih vremena skrasiti u Saudijskoj Arabiji.

Exit mobile version