Site icon olovka.info

GRAD DOBOJ Odjeljenje za civilnu zaštitu: Upozorenje građanima na obilnije padavine od 30. maja do 6. juna

doboj upozorenje na obilne padavine

Na osnovu upozorenja OKC Doboj i Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, Odjeljenje za civilnu zaštitu Grada Doboja obavještava građane da obrate pažnju na obilne padavine, u periodu od 30. maja do 6. juna 2023. godine i savjetuje ih da prate obavještenja i uputstva koje izdaje Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske i Odjeljenje za civilnu zaštitu.

Nestabilno vrijeme koje traje tokom većeg dijela maja mjeseca nastaviće se i narednih dana u cijelom regionu zapadnog Balkana. Dnevni razvoj oblaka donijeće jače pljuskove sa grmljavinom, lokalne nepogode uz obilne padavine u kratkom periodu i pojava grada ponegdje.

Nestabilno će biti u cijelom periodu, u utorak 30. maja popodne i uveče a u srijedu 31. maja očekuju se jače nepogode i lokalno obilnije padavine na sjeveru i sjeveroistoku.

Zbog lokalnog karaktera pljuskove nije moguće unaprijed znati tačnu lokaciju pojave obilnih padavina, a količina padavina će znatno varirati.

Jake padavine u kratkom vremenskom periodu mogu izazvati pojavu i izlivanje bujičnih vodotoka, probleme sa oborinskim vodama i pojavu urbanih poplava.

Prognoza za utorak 30. maja Ujutru i prijepopodne oblačno, na sjeveru ponegdje slaba kiša. Na jugu sunčanije. Sredinom dana i tokom popodneva nestabilno i promenljivo vrijeme uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom koji će zahvatati većinu predjela. Na sjeveru i istoku će biti i lokalnih nepogoda. Kasnije popodne, uveče i u noći padavine jačaju i na sjeveru i sjeveroistoku će biti nešto obilnijih padavina.

Vjetar slab do umjeren sjevernih smjerova, u zonama pljuskova povremeno jak. Maksimalna temperatura vazduha od 20°C do 25°C, na jugu do 27°C, u višim predelima od 15°C.

Izvor: Grad Doboj – Odjeljenje za civilnu zaštitu

Exit mobile version