Site icon olovka.info

Mesi najplaćeniji igrač, Simeone vodi na listi trenera

mesi najplaćeniji

Fudbaler Barselone Lionel Mesi igrač je koji ima najveća mjesečna primanja, saopšteno je u istraživanju koje je sproveo francuski sportski dnevnik “L’Ekip”.

Mesi, koji je krajem prošle godine ponovo proglašen za najboljeg fudbalera svijeta, zarađuje bruto 8,3 miliona evra mjesečno.

To je znatno više od plate koju trenutno ima Kristijano Ronaldo u Juventusu, a u pitanju je 4,5 miliona evra bruto. I Argentinac i Portugalac primaju znatno više od trećeplasiranog na listi, napadača Pari Sen Žermena, Brazilca Nejmara koji ima tri miliona evra na mjesečnom nivou, dok Kilijam Mbape zarađuje dva miliona.

Neznatno manje, oko 2,9 miliona imaju igrači Barselone, Antoan Grizman i Luis Suarez, a iza njih su igrači Reala, Garet Bejl i Eden Azar sa zaradom od 2,5 miliona evra.

Kilijan Mbape zaključuje listu Top 8 sa 1,9 miliona

Malo je iznenađenje lista primanja trenera, pa po “L’Ekipu” najviše zarađuje trener Atletiko Madrida, Dijego Simeone, čač 3,6 miliona evra mjesečno.

Iza sijlede Pep Gvardiola (Mančester siti) sa 1,94, Žoze Murinjo (Totenhem, 1,46), Jirgen Klop (Liverpul, 1,46), Zinedin Zidan (Real, 1,4) i Antonio Konte (Inter, 1,38).

Exit mobile version