Site icon olovka.info

Maestralni Tulendić i Dejanović vodili dobojsku Slogu do pobjede REZULTATI/TABELA

rukomet sloga doboj uskoplje

Rukometaši Sloge na svom terenu savladali su imenjaka iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja rezultatom 33:26. Dobojlije su do pobjede predvodili maestralni Bojan Tulendić i fenomenalni golman Peđa Dejanović.

Gosti otvaraju utakmicu vođstvom 2:0. Dobojski tim stiže do izjednačenja u 5 .minutu 3:3. Domaći u 12.minutu prelaze u vođstvo 6:5. Zatim se igralo gol za gol sve do 17. minuta kada Dobojlije odlaze na plus dva 11:9. Gosti uzvraćaju sa dva gola uzastopno za novo izjednačenje 11:11. A onda na scenu stupa brzi i vispreni Bojan Tulendić koji u seriji svog tima od 5:0 postiže tri gola za velikih 16:11 (26. minut). Na odmor domaći odlaze sa prednošću 18:14.

Na otvaranju drugog dijela svoju mrežu je zaključao Peđa Dejanović što koriste njegovi saigrači i postižu četiri gola u nizu za velikih osam golova viška 22:14. Gosti do svog prvog gola u nastavku stižu na isteku 36-og minuta kada su prekinuli seriju Dobojlija. Dobojska Sloga je od tog trenutka diktirala svoj ritam i nije dozvolila gostima ni u jednom trenutku da ih ugroze. Jedino su uspjevali da minus u pojedinim momentima spuste na pet golova zaostatka. Domaći su u posljednji minut ušli sa osam golova viška 33:25. Na kraju trijumf dobojske Sloge 33:26.

Za trijumf Sloge najzaslužniji su Peđa Dejanović sa 15 odbrana, te Bojan Tulendić koji je pružio partiju karijere postigavši 11 golova. Takođe u redovima domaćih efikasan je bio i Bogdan Peštić koji je postigao sedam golova.. Kod gostiju istakli su se golman Mirnes Grčo sa 12 odbrana od toga skinuo je tri sedmerca, a najefikasniji su bili Goran Biljaka sa 12 i Amer Demirović sa 6 golova.

SLOGA (D) – SLOGA (GV/U) 33:26 (18:14)

Dvorana Osnovne škole Radoje Domanović u Osječanima. Gledalaca: 30. Sudije: Džemal Čedić i Dino Đerzić (oba iz Sarajeva). Delegat: Alija Hasić (Tuzla). Sedmerci: Sloga (D) 9(6), Sloga (GV/U) 6(5). Isključenja: Sloga (D) 2, Sloga (GV/U) 4 minuta.

SLOGA (D): Bogdanović (2 odbrane, sedmerac), Bogdan Peštić 7, Stojanović 3, Đurđević 4, Tulendić 11(3), Stanković 1, Trifunović 4(2), Blagojević, Dejanović (15 odbrana), Miličević, Nemanja Peštić 3(1), Đurić, Bajović. Trener: Dejan Vasilić.

SLOGA (GV/U): Agić, Biljaka 12(5), Halebić, Amitović 1, Štrkalj, Ajdin Demirović 2, Grčo (12 odbrana, 3 sedmerca), Pokvić 1, Boškić, Marsenić 3, Karavdić, Amer Demirović 6, Krivokapić 1. Trener: Edin Hadžiabdić.

(Nenad Vasić, Internet portal – SportDC)

Exit mobile version