Site icon olovka.info

KUHANI KUPUS – Iz moje kuhinje by Muki

kuhani kupus

Za danas sam vam pripremila recept za kuhani kupus sa junećim mesom i ostalim dodacima. Jelo je jako ukusno i nije previše zahtjevno za napraviti.

Vaša Muki…

olovka.info & Iz moje kuhinje by Muki

facebook.com/izmojekuhinje

KUHANI KUPUS

Odštampaj
Nutritivni podaci 200 Kalorije 20 grams Masti
Rejting 5.0/5
( 1 Glasalo )

SASTOJCI:

  • 2 glavice luka;

  • 2 mrkve;

  • 500 do 700 grama junetine;

  • Začini;

  • 1 srednja glavica kupusa;

  • 3-4 krompira

NAČIN PRIPREME:

Isijecite dvije manje glavice luka, može onako po dužini, ne morate ga sitniti. Isijecite i dvije mrkvice na kolutiće. Sve malo prodinstajte na ulju. Nakon toga dodajte meso isječeno na komadiće. Ja obično koristim junetinu. Dinstajte desetak minuta i dodajte začine, malo začina od sušenog povrća, biber, kajanski biber, crvene paprike, može i kašika paradajz sosa. Naspite malo vode i neka se lagano krčka.

Kupus očistite i isijecite na rezance, ne mora biti previše sitno - onako širine oko 2 cm. Kupus možete ili dobro oprati vrelom vodom ili ga kratko obariti. Tako pripremljen kupus dodajte na meso, naspite još malo vode i ostavite da se lagano kuha. Kad se kupus onako slegne dodajte mu par krompirića. Ja obično uzmem manje krompiriće pa ih ogulim i samo presiječem na polutice. Nemojte da bude previše vode u kupusu, ali pazite da ne ostane i bez vode.

Možete na kraju razmutiti jednu kašiku brašna u malo vode, pa preliti preko kupusa. Na kraju, ja dodam malo maslaca i jednu kašiku peršunovog lista.

Kad ga služim pospem ga još malo biberom. Nadam se da sam bila jasna, puno pozdrava i prijatno.

Exit mobile version