Site icon olovka.info

“Krađa” decenije: Kako je Zvezda dovela Džordana Lojda (FOTO+VIDEO)

džordan lojd zvezda

U vremenu u kome su evropski velikani bili previše oprezni zbog korona virusa beogradski crveno-beli su vjerovali u Džordana Lojda i doveli pojačanje koje je bilo već viđeno u bogatijim sredinama.

Odigrao je Džordan Lojd još jedan fantastičan meč. Protiv CSKA koji je i dalje važeći evropski šampion, pomjerio je lični rekord u Evropi na 31 poen (rekord karijere mu je 38 poena koliko je sasuo Ostin Sparsima u dresu Reptorsa 905 na meču Razvojne lige – 116:113) i tako još jednom potvrdio ekstra klasu u koju doduše niko nije sumnjao da posjeduje.

Džordan Lojd

Ali, mnogi su 24. juna, kada se prvi put pronijelo da bi momak iz Atlante mogao put Beograda, posumnjali u istinitost te vijesti, smatrajući da “nema teorije” da igrač takvog kalibra stigne u Zvezdu.

Prvo, Lojdovi kvaliteti koji je u to vreme bio član Valensije, nisu bili skriveni u nekim manjim ekipama ili nižim ligama poput nekih drugih igrača koji su “okolnim” putem stizali do evropske elite.

Drugo, znali su da Zvezda ne može finansijski parirati daleko bogatijim ekipama u Evropi, ukoliko pokažu interesovanje za američkog beka.

Ali Zvezda je krenula u praksu kojom je pobila teoriju…

Znajući sve gore navedene prepreke na putu do Lojda, uprava crveno-belih je u nevjerovatnoj tajnosti odigrala, bar po prikazanim igrama, jedan od najboljih poteza u protekloj deceniji.

U vrijeme dok su drugi “spavali”, krenula je u akciju. Izašla je pred Lojda sa konkretnom ponudom na kojoj je bila manja suma nego što je zarađivao u Valensiji, ali i ograničila vrijeme za odgovor, svjesna da će, ako se oduži priča, biti sve teže stići do njega. 

Uz to ograničenje koje je bio jedan od najvažnijih faktora u vremenu kada se nije znalo da li će evropska košarka “preboljeti” koronavirus, crveno-bijeli su iskazali nevjerovatnu sigurnost u sebe, ali i u Amerikanca čije su se igre na završnom turniru ACB lige “klackale” između dobrog i lošeg. 

Lojd je u postkorona periodu u grupnoj fazi ACB lige spakovao Gran Kanariji 26 poena, a onda “poslao koverat” crveno-belima za pozitivnim odgovorom. 

Nedugo potom, u njegovo poštansko sanduče počela su da se slivaju “pisma o namjerama” nekoliko NBA timova i evroligaša. 

Međutim, već je bilo kasno… Lojd je Zvezdi dao reč koju ni po koju cenu, a prema nezvaničnim informacijama nije da na stolu nisu bile daleko izdašnije ponude od Zvezde, nije želeo da pogazi.

(mozzartsport.com)

Exit mobile version