Site icon olovka.info

Košarac: Јavnost u Istočnom Sarajevu i Srpskoj decenijama čeka Šarovićeve odgovore na teška pitanja

Željka Cvijanović izbori 2022

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da su optužbe predsjednika SDS-a Mirka Šarovića na račun vlasti u Republici Srpskoj rezultat paničnog straha njegovog izbornog štaba, u koji je stigla informacija da Željka Cvijanović ima ozbiljnu prednost nad Šarovićem u trci za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

Besmisleni napadi na predsjednicu Cvijanović, srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, institucija Srpske i njenih predstavnika na zajedničkom nivou dio su prljave predizborne kampanje, koja je Šaroviću, u nedostatku bilo kakvog ozbiljnog političkog i ekonomskog programa, jedina moguća karta na koju će igrati do 2. oktobra. Uvjeren sam da će poslije tog datuma Šarović otići u ničim zasluženu političku penziju – rekao je Košarac za Srnu.

On je naglasio da Šarović ne preza od lažnih predizbornih obećanja, zaboravljajući da je imao priliku da uradi nešto za Republiku Srpsku i njene građane kada je bio na vlasti.

Tako ovih dana građani slušaju kako će Šarović zabraniti izvoz drvne sirovine, ako se domogne funkcije u Predsjedništvu. Nije mu palo na pamet da iskreno kaže kako u dva ministarska mandata nije pokrenuo ovo pitanje! Sad očekuje da mu se vjeruje?! – naglasio je Košarac.

Prema njegovim riječima, paradoksalno je što Šarović kritikuje vlast u Srpskoj, a onda na predizbornim skupovima ljudima obećava sve ono što ova vlast radi, poput izgradnje putne infrastrukture, poboljšanja turističkih kapaciteta, reformi u oblasti poljoprivrede i slično.

To je dokaz bezidejne i blijede politike Mirka Šarovića. Јedino po čemu će ostati upamćen je činjenica da se zalagao za uvođenje plavog dizela na nivou BiH, kao i da se podsticaji za poljoprivredu daju sa ovog nivoa. To bi konkretno značilo da Sarajevo odlučuje o tome koliko novca će dobiti naš poljoprivrednik iz Semberije, Romanije i drugih dijelova Srpske – rekao je Košarac.

Poručio je da građani Istočnog Sarajeva i Republike Srpske više od dvije decenije čekaju Šarovićeve odgovore na brojna pitanja i konkretne rezultate njegove politike.

Prema riječima Košarca, Šarović nikada nije odgovorio na pitanja u vezi s njegovom ulogom u dislociranju, pustošenju, uništavanju i nelegalnoj prodaji preduzeća iz grada Srpskog Sarajeva, u vrijeme kada je obavljao funkciju gradonačelnika.

Ko je, gospodine Šaroviću, uništio privredu Srpskog Sarajeva? Gdje su nestala brojna preduzeća iz ovog grada i ko je i po kojim cijenama prodavao dijelove tih preduzeća? Ko je pljačkao i varao izbjegle sarajevske Srbe u projektima stambene izgradnje Srpskog Sarajeva? Ko je izazvao aferu oko Stambene zadruge ‘Soko’ i brojne druge afere, o kojima i danas postoje debeli policijski dosijei? Јesu li od tako zarađenog novca kupovani stanovi i lokacije u Beogradu i na drugim mjestima koje niste prijavili, a bili ste dužni da to učinite? Sjede li i danas neki od tih pljačkaša i prevaranata u prvim redovima predizbornih skupova SDS-a i zašto ih se, kad ste tako pošteni, nikad niste odrekli? – upitao je Košarac.

Dodao je da Šarović nikada nije odgovorio i na neka od najtežih pitanja, koja su mu i ranije bila postavljana.

Pitali su vas, gospodine Šaroviću, imate li saznanja o tome ko je naredio i izvršio ubistvo Riste Јugovića. Nikada na to pitanje niste odgovorili, baš kao ni na pitanje ko je bio politički pokrovitelj kriminalnih grupa u Srpskom Sarajevu, u vrijeme kada je SDS bio na vlasti i u tom gradu i u Republici Srpskoj – podsjetio je Košarac.

On je naglasio da Šarović nije odgovorio ni na pitanje da li je ikada učinio bilo šta dobro i korisno za građane Istočnog Sarajeva i Republike Srpske na brojnim funkcijama koje je obavljao.

Pokažite građanima šta ste za njih uradili. Predstavite im bilo kakav projekat koji ste Vi završili ili tražili da se završi. Zaista bih Vam bio zahvalan ako to uradite – naglasio je Košarac.

Košarac je dodao da bi se Šaroviću moglo postaviti još mnogo pitanja na koja javnost u Republici Srpskoj čeka odgovore.

/RTRS/

Exit mobile version