Site icon olovka.info

Karatisti dobojske Sloge na prijemu kod gradonačelnika Jerinića (FOTO GALERIJA / VIDEO)

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja, upriličio je danas prijem u prostorijama Gradske uprave za članove Karate kluba Sloga iz Doboja, a neposredan povod je njihov uspjeh na nedavno završenom državnom prvenstvu BiH u Zenici.

Grad Doboj će nastaviti sa neprekidnom podrškom svim sportistima i sportskim kolektivima jer su oni uvijek bili i ostali najbolji ambasadori našeg grada. Čestitamo treneru i mladim karatistima Karate kluba “Sloga” Lani Stevanović, Eni Zejnić, Nataliji Brkić i Nikoli Sarafijanović koji su osvojili medalje na Državnom prvenstvu BiH u Zenici. Želimo im mnogo sreće i osvojenih medalja u budućnosti, te da uvijek s ponosom brane boje svoga grada, rekao je ovom prilikom dobojski gradonačelnik

Inače Karate klub Sloga Doboj, je na Državnom prvenstvu BiH postigao izvanredan rezultat sa osvojenih 5 medalja u konkurenciji 111 klubova sa 1031 takmičarem. Mladi karatisti KK Sloga Doboj pokazali da i u izuzetnoj konkurenciji klubova i takmičara, mogu predstavljati svoj klub na vrhunskom nivou i ovim rezultatima izboriti ulazak u reprezentaciju BiH, gdje će u sklopu reprezentacije BiH nastupati u Beogradu početkom juna na Balkanskom prvenstvu.

Finansijsku podršku za ovo takmičenje, obećao je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, koji je upriličio prijem za dobojske karatiste.

FOTO: Facebook / Gradonačelnik Doboj Boris Jerinić

Exit mobile version