Site icon olovka.info

Karan: U Srpskoj nema vojnih kampova VIDEO

vojni kampovi u srpskoj

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je danas da se na teritoriji Srpske ne nalaze kampovi za vojnu obuku, kako to tvrdi ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez.

Karan je istakao da Helezove izjave nisu naivne, jer doprinose izazivanju nemira kod građana Srpske, ali i cijele BiH.

On je rekao da takvi navodi utiču na bezbjednost, što je u suprotnosti sa svim onim što navodno proklamuje političko Sarajevo.

https://arh4.rtrs.tv/arhiva/2023/11/24/tvclip060477.mp4

Podsjećamo, Helez je izjavio da na području Republike Srpske postoje vojni kampovi za obuku i da su to paravojne formacije.

Locirani su, pratimo ih i možemo ih lako eliminisati – rekao je Helez za N1, istakavši da cijeli proces vode “neki ljudi iz Rusije”.

Nakon toga je za Radio Slobodna Evropa rekao da na području Rogatice i području planine Maglić postoje vojni kampovi za obuku, tvrdeći da za to posjeduje i fotografije.

Zbog Helezovih navoda, Tužilaštvo BiH formiralo je predmet.

Komentarišući zabranu skupova u Mrkonjić Grad i Banjaluci, Karan je rekao da je policija ispravno donijele bezbjednosnu procjenu da se zabrane skupovi povodom “proslave” 25. novembra, takozvanog dana državnosti BiH, te da će svi koji budu radili mimo zabrane biti sankcionisani.

Karan je istakao da nasilno guranje 25. novembra kao državnog praznika u Srpskoj predstavlja rušenje ustavnog poretka BiH i Republike Srpske.

Ova država se ne zasniva na principima AVNOЈ-a i ZAVNOBiH-a, jer ti principi da su ispravni, ne bi došlo do ovog tragičnog sukoba – rekao je Karan.

Exit mobile version