Site icon olovka.info

Internet trendovi koje sam testirala za vrijeme izolacije by Ines Erceg

internet trendovi ines erceg

Dok su trajali izolacija i karantin, shvatili smo kako ustvari imamo vremena i više nego što smo mislili, a živeći uvijek u nekoj brzini i zatrpani obavezama nismo navikli da sjedimo dokoni. Tako su internetom počele da kruže mnoge stvari koje možemo da nazovemo internet trendovima. Naravno, ni ja nisam odoljela nekima od njih. U nastavku pišem o pet najzanimljivijih.

Slanci bolji nego iz pekare. Ovaj recept je bukvalno iskakao iza svakog ćoška u virtuelnom svijetu tako da nije preostalo ništa drugo nego da i ja napravim famozne slance. Kombinovala sam dva recepta i dobila skoro pa savršene slance. I nije bila samo početnička sreća. Uspjeli su i prvi i drugi put.

Dalgona kafa. Oko ove kafe se diglo dosta prašine. Mame i tetke su govorile da nismo izmislile toplu vodu i da su one prije 20 godina isto tako mutile kafu u maloj radničkoj sobici. Pa šta onda, hoću i ja da pokušam. Odlučila sam se za bržu varijantu, sa mikserom. Nisam bila zadovoljna rezultatima. Napravila se neka pjena, ali ni približno kremasta kao ona sa interneta. Negdje sam pogriješila, ali svakako ću ponovo pokušati i nadam se ovog puta uspjeti.

Promjena frizure. Ne znam zašto je ovaj trend vladao. Mnoge djevojke su čak obrijale glavu, a i neke ankete su pokazale da veliki postotak nas baš to želi uraditi. Iako sam imala jaku želju da se prihvatim mašinice za šišanje smatrajući da ću se tako osloboditi tereta koji mi je kosa bila i bukvalno i simbolično, na kraju sam „samo „ ofarbala kosu u pink boju. Mogu vam reći da nije loše, a i koristila sam boju koja traje samo dvije sedmice. Ipak, takve boje bolje „sjedaju“ na prirodno svjetlu kosu.

Čitanje knjiga. Vječito u nekoj čitalačkoj krizi, odlučila sam da to malo promjenim. Napokon sam pročitala roman koji se vukao po kući godinu dana i uzela da čitam novi čije čitanje lagano privodim kraju. Za mene je to veliki uspjeh jer mi je koncentracija za čitanje bila na nuli. Možda je u početku bilo teško, ali ponekad treba malo da se potrudimo da bi nam kasnije bilo lakše.

Domaća bašta. Da, dobro ste pročitali, bašta. Iako živim u stanu od 30 kvadrata, našlo se nešto malo prostora obasjanog sunčevom svjetlošću pa su svoj dom tu našle ukrasne biljke, aloe vera, gerber koji se oporavlja i dvije saksije ljutih papričica. Radujem se svakom njihom napretku, a ostalo je još bosiljak da posijem. Ovaj projekat mi se možda nekako najviše sviđa jer zahtjeva akciju i pažnju tokom dužeg vremenskog perioda.

Primjetili ste da ne spominjem famozne riječi na slovo k. I to ne iz sujeverja već zato što mislim da bar u svoja 4 zida možemo stvoriti prostor u kojem nećemo biti bombardovani raznim informacijama, od kojih su mnoge beskorisne. Umjesto toga operemo našu pink, ljubičastu ili na nulu ošišanu kosu, napravimo popularnu kafu, uzmemo slance da se nađu ako izglednimo, i sa ponosom posmatramo kako rastu biljke iz naše male bašte.

Ines Erceg, olovka.info

Exit mobile version