Site icon olovka.info

FORMULA 1: Ferari predstavio bolid Ferari F1 75 VIDEO

Ekipa Ferarija je danas izvršila otkrivanje svoje uzdanice za sezonu 2022. godine – novog bolida Ferari F1 75.

Italijanska ekipa je tako postala sedma ekipa koje je izvršila otkrivanje bolida za nadolazeću sezonu, nešto što su i prethodni šest sezona uradile.

Ferari se u sezoni 2021. godine vratio u top tri momčadi. Skuderia je sezonu prije toga doživjela najgori rezultat u posljednjih 40 godina, kada su 2020. završili na 6. mjestu u prvenstvu konstruktora.

Ekipi iz Maranela je nakon toga bio potreban brz povratak kako bi se tim podigao. To su uspjeli uraditi u kratkom vremenu.

Njihov SF21 je izgledao mnogo konkretniji, brži, a dodatnu prednost su ostvarili uvođenjem novog hibrida – motora – koji se pokazao kao pravi pogodak, a u povratku među top 3 ekipe su pobijedili MekLaren.

Ulaskom u novu eru Formule 1 italijanska ekipa želi povratak na sami vrh. Žele nakon 2008. godine osjetiti šta znači osvojiti naslov.

Ferari se u velikoj mjeri pripremao za nadolazeću sezonu, a jedni su od prvih timova koji su se prošle godine okrenuli 2022, a sve u cilju da se vrate pobjedama koju nisu osvojili od 2019.

Vozačka postava Šarl Lekler i Karlos Sainz važe za jednu od najboljih na gridu premier klase. Sa novim Ferari F1-75 bolidom, Monegašanin i Španac će tražiti borbu sa Mercedesom i Red Bulom za naslov.

Exit mobile version