Site icon olovka.info

Drama u Istanbulu na startu Evrolige – oslabljena Zvezda poražena od Đorđevićevog Fenera VIDEO

fener zvezda

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Fenerbahčea rezulatom 61:57 u prvom kolu Evrolige.

Zvezda je ovu sezonu Evrolige počela kao i prošlu – porazom u Istanbulu.

Fenerbahče je silovito počeo ovu utakmicu, Zvezda je bila prilično stidljiva u Istanbulu i za prvih šest minuta nije mogla da postigne koš.

Ruku na srce, igrali su bez nekolicine bitnih igrača poput Branka Lazića, Ognjena Dobrića, Dejana Davidovca i Maika Cirbesa i to se osjetilo u njihovoj igri.

Izabranici Aleksandra Saše Đorđevića su u prvih šest minuta postigli 14 uzastopnih poena, a ulaskom Nikole Ivanovića sve se promijenilo u korist Crvene zvezde i upravo je on postigao prve Zvezdine poene u Evroligi ove sezone.

Nakon tih poena za 14:2, Zvezda pravi seriju 13:2 i Đorđević je morao da reaguje tajm autom i njegovi izabranici su nekako uspjeli zadržati prednost na kraju prve četvrtine, kada je na semaforu stajalo 18:15.

U drugom kvartalu smo vidjeli jake odbrane na obje strane, Radonjić je čak pokušavao sa zonskim presingom s vremena na vrijeme, dok je Pjerija Henri kao sekundarni plejmejker pokušavao da pronađe poene.

Prava rovovska bitka i posle 20 minuta na semaforu stoji 28:26 u korist Fenerbahčea, a vjerovali ili ne, u ovom periodu je Fener šutirao 1/8 za tri, a Zvezda 2/10…

I u drugom poluvremenu smo gledali pravi košarkaški rat, samo je Fener bio uspješniji od Zvezde. Vjerovali ili ne u trećoj četvrtini smo vidjeli samo 21 poen na obje strane i Zvezda je imala šansu.

Naziralo se iznenađenje, da bi Dajšon Pjer i Jan Veseli kreirali veliku seriju i posle trojke Ahilea Polonare na semaforu stoji 45:35 u korist Fenera i prva dvocifrena prednost još od prve četvrtine.

Četvra četvrtina nam je donela mnogo neizvjesnosti, jer je Zvezda uspjela da istopi ovu prednost Fenerbahčea i zakucavanjem Lazarevića stigne do 45:42 i onda je opet uslijedilo zatišje.

Bilježimo i “brutalno” zakucavanje Dajšona Pjera preko dvojice igrača Zvezde, a onda i trojku Nanda de Koloa za 56:49 i Fener je prišao na korak od pobjede, što su i uspjeli u neizvjesnoj završnici sa 61:57.

Najefikasniji je bio Dajšon Pjer sa 13 poena, a Veseli i Buker su imali po 8. Na drugoj strani, 16 poena Nikole Ivanovića, a po 9 su ubacili Volters i Kalinić.

(B92)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Exit mobile version