Site icon olovka.info

Dobojsko SCPD „Bogoljublje” održaće koncert 26. juna povodom Dana grada VIDEO

bogoljublje doboj

Srpsko crkveno pjevačko društvo „Bogoljublje” održaće koncert povodom Dana grada Doboja. Koncert će biti održan 26. juna u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u 20.00 časova. Na konferenciji za medije osvrnuli su se na protekli period.

Članovi SCPD „Bogoljublje” aktivno su radili proteklih 12 mjeseci i taj rad je dao i svoje rezultate. Uz prisustvo na svim značajnijim manifestacijama u našem gradu, članovi Bogoljublja nastupali su i u Evropi u Beču, Vićenci, Milanu. Kruna gostovanja bio je nastup u Nišu na prestižnom horskom festivalu „Muzički edikt” gdje su bili jedini predstavnici iz BiH.

Hor Bogoljublje je jedini hor na dobojskoj regiji koji se bavi duhovnom i svjetovnom muzikom. Nedjeljom u praznicima pojaju u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice na bogosluženjima.

Srpsko crkveno pjevačko društvo „Bogoljublje” trenutno broji oko 50 članova, a prvih deset godina postojanja i rada pretočene su i među korice monografije koju je uradio predsjednik hora Ljubiša Stanojević. Da bi se neko bavio umjetnošću i amaterizmom onako kako to rade članovi „Bogoljublja” potreban je i novac, pa su s toga zahvalni gradonačelniku Borisu Jeriniću na pomoći koju im pruža u njihovom radu.

/RTV Doboj/

Exit mobile version