Site icon olovka.info

DOBOJSKI TENISER MARKO MAKSIMOVIĆ NASTAVLJA UPJEŠNI NIZ: Postao državni prvak BiH za tenisere do 16 godina

marko maksimović doboj tenis prvak bih

Marko Maksimović, mladi i već jako uspješni teniser TK Doboj, predvođen dugogodišnjim trenerom Denisom Spahićem, osvojio je proteklog vikenda Zimsko prvenstvo Bosne i Hercegovine do 16 godina.

Marko je inače aktuelni najbolji evropski teniser u konkurenciji do 16 godina, što je potvrdio osvajanjem prošlogodišnjeg Mastersa održanom u Montekarlu za tneisere uzrasta do 16 godina. Potkraj prošle godine, u izboru olimpijskog komiteta BiH, Marko je izabran za najbolje mladog sportistu BiH.

Zimsko prvenstvo Bosne i Hercegovine za devojke i mladiće do 16 godina, održano je proteklog vikenda, 5. i 6. februara 2022. godine, u TK Sporting u Sarajevu, u okviru kalendara Teniskog saveza Bosne i Hercegovine. Vrhovni sudija je bila Amra Čaškić, a igrano je na 6 terena sa zemljanom podlogom.

Pobednici su Marko Maksimović (TK Doboj) i Anastasija Ignjatić (TK Elit Banja Luka), a finalisti su Amar Silajdžić (TK Gem Sarajevo) i Asja Salkanović (TK As).

Marko Maksimović je u finalu pobedio Amara 6-2 6-3, dok je Anastasija savladala Asju 7-6(1) 6-0. Oboje su ubedljivo došli do titule, ne izgubivši nijedan set na prvenstvu!

Treće mesto su osvojili Luka Đurđević (TK Prohema Brčko) i Jovan Mašanović (TK Top Spin), a u konkurenciji devojaka Amna Kolić (TK Mladost Zenica) i Hena Kadić (TK Sloboda Tuzla).

Exit mobile version