Site icon olovka.info

Dobojlija Mladen Blagojević izložio fotografije iz 118 država (VIDEO)

mladen blagojević

Radeći kao fotograf na brodovima, Dobojlija Mladen Blagojević, već deceniju i po fotografiše sve što je njegovom oku zanimljivo. Pored svjetskih metropola, najčešći motivi su portreti. Ali pandemija virusa korona zaustavila je putovanja, pa trenutno izlaže sve ono što je zabilježio foto–aparatom u nekoj od 118 država svijeta.

Egzotične destinacije, svjetske metropole, ali i portreti, samo su neki od motiva na fotografijama dobojskog fotografa Mladena Blagojevića. Radeći na kruzerima, više puta je obišao svijet i tokom proputovanja zabilježio desetine hiljada fotografija. Zbog pandemije virusa korona, trenutno ne putuje, pa ima vremena da nastala djela kao svojevrsnu retrospektivu dosadašnjeg rada, predstavi javnosti.

Ovo mi nije prva izložba, ali mi je uvijek bio problem šta da pokažem, jer desetine hiljada slika ja imam. 118 država, stotine gradova, sa svih kontinenata – priča Blagojević.

Mladen Blagojević

Iako do sada nije imao priliku da izlaže u školskim objektima, odlučio je da učenicima u Ekonomskoj školi, koju je svojevremeno i sam pohađao, predstavi urađeno. Nije bilo lako odlučiti kojih 30 fotografija će izložiti, ali se potrudio da budu u skladu sa interesovanjima srednjoškolaca.

Tako da sam pokušao sa nekakvih lokacija, gdje su neki filmovi snimani – Hobit, Gospodari prstenova, Pirati sa Kariba, obilazio sam te lokacije gdje su snimali te filmove, pa sam tako pokušao da prilagodim ljudima kojim izlažem – dodao je Blagojević.

London, Tokio, Njujork, Maldivi, sve su to destinacije o kojim učenici maštaju da ih jednog dana posjete.

Fotografijom se bavi već 20 godina. Iako trenutno ne putuje zbog pandemije, Blagojević ne sjedi skrštenih ruku, već u studiju radi modne fotografije i kreira modne kataloge.

(RTRS)

Exit mobile version