Site icon olovka.info

DOBOJ: Žandarmerija i Policijska stanica Doboj dva dobiće novi smještaj (FOTO GALERIJA)

Prije skoro dvije godine Policijska stanica Doboj 1 jedna dobila je novi objekat, a sada je najavljeno da će nove objekte dobiti i jedinica Žandarmerije i Policijska stanica Doboj 2. Ovo su najavili nakon sastanka ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić. Resorno ministarstvo će izraditi idejni projekat. Očekuje se da će u martu biti završena projektna dokumentacija, nakon čega je potrebno obezbijediti sredstva. Poznate su lokacije gdje će se ova dva objekta graditi. Očekuje se da bi gradnja mogla početi tokom naredne godine.

-Policijska stanica 2 će biti u Ustaničkoj ulici neposredno gdje joj je trenutno sjedište, gdje imamo opštnsku zgradu koja je devastirana, ali svakako tu imamo dovoljno zemlje i plac da možemo to da uradimo. Što se tiče Žandarmerije plan je da bude smještena u južnom dijelu grada, gdje imamo zemljište u vlasništvu Grada koje ima dovoljno kvadrata koji su potrebni da se sav sadržaj za Žandarmeriju obezbijedi – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

-Gradska skupština mora da donese odluke kojim će to zemljište da prenese u vlasništvo Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Mi ćemo napraviti idejni projekat da kažemo šta je to što je potrebno da imamo u tom objektu. Već smo dogovorili sa gradonačelnikom da će Grad isfinansirati sam projekat, Nakon toga moramo obezbijediti sredstva i ući u izgradnju takvog objekta. Sve to će se dešavati u idućoj godini, a možda već i u ovoj godini da se izvrši prenos zemljišta – rekao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Repblike Srpske.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske

Projekat video-nadzora u ovom gradu pušten je u rad prije skoro godinu dana. Pokazao se uspješnim, jer je do sada registrovao više od 9.000 prekršaja po osnovu neregistracije vozila. Sredstvima Grada u iznosu od 40.000 KM biće unaprijeđen postojeći video-nadzor.

-Mi imamo dovoljno postavljenih kamera na području Grada. Tih 40.000 KM će na omogućiti da ugradimo infracrvene uređaje da bi mogli u noćnom modu da radimo u punom kapacitetu. Na taj način ćemo 24 sata imati mogućnost da evidentiramo na kvalitetan način sve što je potrebno da bi održavali bezbjednost u Gradu – izjavio je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Repblike Srpske.

-Obaveza Gradske uprave je da zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Reublike Srpske obezbijedi sigurnost svih naših građana. Kroz ove projekte to svakako činimo u svakom smislu i Grad Doboj je u ovom momentu mogu slobodno reći i bezbjedniji i sigurniji – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

U ovoj lokalnoj zajednici radiće se i na promociji policijskog poziva, kako bi se mladi iz Doboja zainteresovali, a MUP Republike Srpske kadrovski podmladio. Prije posjete Gradskoj upravi resorni ministar je posjetio PU Doboj, gdje je razgovarao načelnikom uprave Slobodanom Radinkovićem.

Foto: rtvdoboj.org, srna.rs, Facebook/Boris Jerinić – Gradonačelnik Doboja

Izvor RTV Doboj

Exit mobile version