Site icon olovka.info

DOBOJ: Vojin Mitrović u Doboju – Radovi na Koridoru 5C kroz Doboj teku planiranom dinamikom (FOTO)

vojin mitrović u doboju

Ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara BiH Vojin Mitrović razgovarao je u Doboju sa gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem. Glavna tema sastanka dionica koridora 5C. Rade se dvije petlje, a Doboj će uskoro dobiti i obilaznicu.

Radovi na dionici auto-puta 5C kroz Doboj idu planiranom dinamikom. Uveliko napreduju radovi na izgradnji dvije petlje u mjestima Kostajnica i Johovac. Ova dionica je istrasirana, a za drugu fazu izgradnje od Rudanke do Putnikovog Brda je završena tenderska procedura.

-Trenutno se vrši eksproprijacija zemljišta i to je u završnoj fazi. Vrlo brzo se očekuje završetak projektovanja tj. uvođenja izvođača u radove. Takođe, vrlo brzo ćemo imati i obilaznicu oko grada Doboja što je svakako jedan od kapitalnih i značajnih projekata za sam Grad, iz razloga što će to rasteretiti najopterećeniji putni pravac u BiH, odnosno magistralni put M-17 – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Pored koridra 5C tema sastanka bio je i auto-put od Banjaluke do Bijeljine, odnosno Rače.

-Koridor 5C i auto-put Banjaluka-Bijeljina-Rača, odnosno povezivanje sa Beogradom dovešće do toga da i Doboj postane jedno zaista izuzetno značajno čvorište na nivou BiH po pitanju putne infrastrukture – rekao je Vojin Mitrović, ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara BiH.

Vojin Mitrović, ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara BiH

Osim na drumskoj radiće se i na željezničkoj infrastrukturi. U planu je rekonstrukcija pruge od granice sa Srbijom do Doboja, a to će uticati na to da ova lokalna zajednica ponovo bude najveće željezničko čvorište u BiH. O rekonstrukciji pruga razgovarano je u Regulatornom odboru Željeznica BiH.

-Rekonstrukcijom pruge koja je u planu da se radi od Srbije, odnosno od Zvornika preko Tuzle do Doboja dovešće do toga da će Doboj dobiti ponovo onu ulogu koju je imao, a to je da će biti glavno čvorište u BiH – izjavio je Vojin Mitrović, ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara BiH, tokom svog boravka u Doboju.

Vojin Mitrović, ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara BiH

– U narednom periodu najznačajnije ono što treba da uradimo je izmjena Zakon o željeznicama BiH. Tu se ušlo u proceduru i to je najveći posao – rekao je Tihomir Narić, direktor Regulatornog odbora Željeznica BiH.

Tihomir Narić, direktor Regulatornog odbora Željeznica BiH

Doboj je najveće gradilište u Srpskoj, što potvrđuje i izgradnja i rekonstrukcija auto-puteva i pruge. Brojni su još kapitalni projekti čija je realizacija u toku, a sa tom infrastrukturom Doboj dobija veliku razvojnu šansu.

Izvor RTV Doboj

Exit mobile version