Site icon olovka.info

DOBOJ: Ministar Vojin Mitrović boravio u radnoj posjeti Regulatornom odboru Željeznica BiH (FOTO)

vojin mitrović

Ministar transporta i komunikacija BiH Vojin Mitrović boravio je u radnoj posjeti Regulatornom odboru Željeznica BiH u Doboju.

Rukovodstvo Regulatornog odbora Željeznica BiH, upoznalo je ministra transporta i komunikacija BiH Vojina Mitrovića sa načinom funkcionisanja u ovoj organizaciji, obzirom da je ovo njegova prva posjeta Regulatornom odboru, ali i određenim problemima kao što je sistematizacija radnih mjesta.

-Dogovorili smo nekoliko stvari, između ostalog, kao što je i sam ministar rekao to se odnosi na sistematizaciju radnih mjesta, a to je opet vezano za budžet, jer treba ući u proceduru i obezbijediti sredstva za upražnjena radna mjesta. Ministar je obećao da će to što prije staviti na dnevni red, kako bismo išli u proceduru rješavanja. Zbog čega to radimo? To radimo iz razloga što nastane potreba u obavljanju naših poslova za angažovanjem eksperata iz drugih oblasti. U budućem periodu će vjerovatno doći do angažovanja tih eksperata i stručnih saradnika – izjavio je Tihomir Narić, direktor Regulatornog odbora Željeznica BiH.

Tihomir Narić, direktor Regulatornog odbora Željeznica BiH

-Problemi su i u ljudima koji su zaposleni, ljudima koji trebaju dodatno raditi i obavljati određene dužnosti, jer jednostavno u ovom trenutku Regulatorni odbor Željeznica BiH nema popunjenost, tako da one aktivnosti za koje je Regulatorni odbor i organizovan, ne može da ih obavi. Mislim da ćemo što se tiče resornog ministarstva sve uraditi da problemi koji trenutno ovdje postoje budu riješeni na obostranu korist Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, ali isto tako i Bosne i Hercegovine. Sama djela će pokazati da ćemo te stvari koje smo dogvorili dovesti do boljeg rezultata – rekao je Vojin Mitrović, ministar transporta i komunikacija BiH.

Vojin Mitrović, ministar transporta i komunikacija BiH

Regulatorni odbor Željeznica BIH osnovan je 2005. godine, a sastanku rukovodstva ROŽ-a i resornog ministra prisustvovali su poslanik u Parlamentarnoj skupštini BIH Obren Petrović i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Exit mobile version