Site icon olovka.info

DOBOJ: Uhapšeno pet lica, pretreseno osam lokacija (FOTO)

hapšenje doboj

Policija je na podruju Doboja, Teslića, Modriče i Broda pretresla osam lokacija i uhapsila pet lica u akciji sprovedenoj s ciljem rasvjetljavanja više krivičnih djela.

Uhapšena su lica čiji su inicijali R.K. iz Teslića, S.S, G.M. i B.M. sa područja Doboja i S.V. iz Modriče nad kojima je kriminalistička obrada u toku, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Akcija se sprovodi s ciljem rasvjetljavanja krivičnih djela ugrožavanje sigurnosti, neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i falsifikovanje isprave.

Tokom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina opojne droge, precizna vaga, mobilni telefoni, ručna bomba, detonatorske kapisle, falsifikovani dokumenti i drugi predmeti.

Sedam lica je pozvano u službene prostorije radi obavljanja informativnih razgovora i prikupljanja obavještenja u vezi izvršenih krivičnih djela.

Iz policije navode da je rad na ovom predmetu u toku.

U akciji koja je počela juče učestvuju službenici Policijske uprave Doboj zajedno sa pripadnicima Uprave kriminalističke policije, Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj i Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske . 

(SRNA)

Exit mobile version