Site icon olovka.info

DOBOJ: Potpisan ugovor za podršku startap projektima za mlade (FOTO/VIDEO)

Gradske razvojna agencija Doboj i Udruženje trenera za razvoj konkurentskih preduzetnika putem vježbe – CEFE BiH potpisali su ugovor o saradnji i udruživanju finansijskih sredstava od ukupno 30.000 KM, namijenjenih za realizaciju programa podrške startap projektima za mlade.

Grad Doboj treću godinu zaredom učestvuje u programu podrške preduzetništvu u izradi poslovnih planova i pokretanju vlastitih biznisa. Do sada su kroz ovaj projekat podržane četiri poslovne ideje, koje još uvijek opstaju. Treneri CEFE BiH godinu dana prate razvoj biznisa i korisnicima pružaju svaki vid pomoći i podrške.

-U obavezi smo godinu dana da ih pratimo. Naši mentori u tom periodu rade sa njima, ali i nakon toga mi negdje uvijek ostajemo u nekom kontaktu i saradnji. Tako će biti i u ovom slučaju. Svi oni nam se rado jave kada im treba podrška ili kada imaju neka pitanja za naše mentore. Prema prethodnim iskustvima mi očekujemo dobru zainteresovanost mladih ljudi i žena, ali i kvalitetne poslovne ideje – izjavila je Tamara Bijelić, koordinator projekta CEFE BiH.

Tamara Bijelić, koordinator projekta CEFE BiH

Javni poziv sa kriterijumima za prijavljivanje biće raspisan početkom aprila mjeseca ove godine. Iz Gradske razvojne agencije kažu da su zbog velike zainteresovanosti i ove godine uzeli učešće u projektu, naglašavaju da je svaka ideja dobro došla. Do sada su za ovaj projekat najviše bili zainteresovani mladi, koji žele da se bave uslužnim djelatnostima.

-Nadamo se da će se ove godine javiti neka nova inovatorska ideja, odnosno da će se mladi orjentisati na nove napredne tehnologije. Sve ideje su itekako dobro došle. Ovdje je riječ o finansijskoj podršci gdje po 50 odsto sredstava obezbjeđuju Grad Doboj, koji to čini putem Gradske razvojne agencije i Udruženje trenera za razvoj konkurentskih preduzetnika putem vježbe – CEFE BiH. Bitno je naglasiti da se ovdje ne dobijaju samo finansijska sredstva, nego i podrška u radu u periodu od godinu dana od strane certifikovanih CEFE trenera, koji prate realizaciju projekata od njihovog početka do kraja – rekao je Aleksa Mirčetić, v.d. direktora Gradske razvojne agencije Doboj.

Aleksa Mirčetić, v.d. direktora Gradske razvojne agencije Doboj

Ukupna vrijednost projekta je 30.000 KM. Po 15.000 KM obezbijedili su Gradska uprava Doboj i CEFE BiH. Po 5.000 KM dobiće korisnici dvije najbolje poslovne ideje.

Foto: rtvdoboj.org

RTV Doboj

Exit mobile version