Site icon olovka.info

U inkubatorima dobojske Bolnice zbrinuto 10 novoređenčadi, 20 transportovano na dalje liječenje

doboj bolnica inkubatori

Bolnica “Sveti apostol Luka” iz Doboja je u ovoj godini zbrinula 10 novorođenčadi u stacionarnom inkubatoru, a 20 je transportnim inkubatorima upućeno na liječenje u druge zdravstvene ustanove, rekli su Srni iz ove Bolnice i istakli značaj nedavne donacije opreme za zbrinjavanje novorođenčadi.

Iz ove zdravstvene ustanove zahvalili su predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i projektu “S ljubavlju hrabrim srcima” u okviru kojeg je dobojskoj bolnici početkom sedmice uručena nova oprema koja će biti od velike pomoći medicinskom osoblju i službama u kojima se zbrinjavaju najmlađi pacijenti.

Dobojskoj Bolnici su akcijom “S ljubavlju hrabrim srcima” uručena dva stacionarna inkubatora, topli sto, kolica za intrahospitalni prevoz novorođenčadi, tri kreveta, po dva pulsna oksimetra i perfuzora, te jedan monitor.

Na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci u ponedjeljak, 30. oktobra, svečano su uručeni inkubatori i oprema za zbrinjavanje novorođenčadi, koji su nabavljeni sredstvima prikupljenim u akciji “S ljubavlju hrabrim srcima”.

Oprema je uručena rukovodstvima bolnica u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Foči, Gradišci, Prijedoru, Zvorniku, Trebinju, Nevesinju, Istočnom Sarajevu, kao i bolnici u Gračanici na Kosovu i Metohiji i Livnu u Federaciji BiH.

/SRNA/

Exit mobile version