Site icon olovka.info

DOBOJ: Tri boda za Slogu na početku drugog dijela sezone (FOTO)

sloga-sutjeska

Utakmicama 16. kola danas je nastavljeno takmičenje u okviru M:tel Prve fudbalske lige Republike Srpske. Fudbaleri dobojske Sloge na stadionu „Luke“ u Doboju dočekali su „Sutjesku“ iz Foče i pobijedili minimalnim rezultatom 1:0 (0:0).

Jedini gol na utakmici postigao je fudbaler domaćih Obrad Starčević u 73. minutu,

Obrad Starčević, FK Sloga Doboj

Trener Sloge Milan Draganović čestitao je svojim igračima na nevjerovatnoj borbenosti i želji za pobjedom na današnjoj utakmici, On je istakao da je njegova ekipa iako znatno izmijenjena pokazala na terenu veliku srčanost, želju i volju, što je na kraju rezultovalo pobjedom i osvajanjem tri nova boda. On je naglasio da u ovoj polusezoni očekuje još bolju igru i realizaciju koju će pratiti i ljepši rezultati.

Prva utakmica je uvijek najteža i drago mi je što smo je prebrodili. Posebno me raduje što je završena rezultatom 1:0 i što smo izdržali teret i rezultata i pritiska. Stvarno je dosta velika razlika u ekipi u odnosu na proteklu polusezonu, jer mi smo ostali bez 4-5 ključnih igrača koji su osim što su bili starteri, bili i najiskusniji u ekipi. U međuvremenu su došli novi momci koji se tek uklapaju u ovu priču, tako da oni tek treba da se dokažu. U nastavku sezone očekujem da će se puno bolje igrati sa posjedom lopte i da će realizacija biti sigurno mnogo bolja. Krenuli smo kako treba i nadam se da će to ići u pravom smjeru, te da će nas u nastavku sezone pratiti još ljepši rezultati – izjavio je Milan Draganović, trener FK Sloga Doboj.

Milan Draganović, trener FK Sloga Doboj

Igrač domaćih Želimir Nikolić je rekao da su igrači znali da će utakmica biti izuzetno teška, jer je tako bilo i u jesenjem dijelu sezone na gostovanju u Foču. Nikolić je istakao da je Sloga tokom većeg dijela utakmice bila bolja ekipa na terenu i da su zasluženo osvojena tri boda. On je rekao da će Sloga ići utakmicu po utakmicu i da se nada pozitivnom rezultatu naredne sedmice na gostovaju kod ekipe Zvijezda 09 u Etno-selu „Stanišići”.

Sutjeska je jako kvalitetna ekipa i štaviše iznenadili su nas danas. Oni su u prvih 15 do 20 minuta bili bolji, a onda smo mi uspjeli uspostaviti terensku inicjativu. U drugom poluvremenu smo takođe pokazali jako dobru igru sa nekoliko šansi. Nažalost, nije nas išlo jer su naši napadači malo zakazali. Ali nakon jedne njihove neiskorištene stopostotne šanse uspjeli smo doći do prednosti.Mali Obrad je opet zabio, i želimo mu da tako i nastavi. Smatram da smo danas bili bolji i zasluženo osvojili tri boda. Idemo utakmicu po utakmicu i vidjećemo šta ćemo da spremimo za sljedeću sedmicu kad gostujemo Zvijezdi 09. Oni su jedna jako kvalitetna ekipa i rame uz rame su sa Rudarom, tako da su vjerovatno i najkvalitetnija ekipa u ligi. Ali bez obzira na sve nadamo se pozitivnom rezultatu – rekao je Želimir Nikolić, igrač FK Sloga Doboj.

Želimir Nikolić, igrač FK Sloga Doboj

Nakon odigranog šesnaestog kola Sloga zauzima osmo mjesto na tabeli sa 22 osvojena boda i gol razlikom 16:13 (+3).

U narednom 17. kolu koje je na programu 13. marta (subota) Sloga će gostovati u Etno-selu „Stanišići” gdje će odmjeriti snage sa domaćom ekipom Zvijezda 09. Utakmica će se igrati od 14:30 časova.

Rezultati 16. kola:

Tabela:

Foto: rtvdoboj.org, Facebook/FK Sloga, Printscreen/SportDC

Igor Jovanović, RTV Doboj

Exit mobile version